Skip to main content
V Posavju 5.5° C Četrtek, 25. 2024
04.04.2022
08:23
Karate pokal, kate, Brežice
Foto: Karate klub Brežice
Karate klub Brežice je izpeljal tradicionalno prvo letošnjo šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karate disciplini kate (predpisani sestavi kombinacij blokov in udarcev, ki ponazarjajo navidezni boj).

Karate tekmovanje za OŠ Pokal Posavja v katah

BREŽICE Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz devetih okoliških osnovnih šol. Nastopajoči so prejeli prave unikatne kolajne "OŠ Pokal Posavja 2019" za svoj pogum. Prejemniki zlatih kolajn pa so bili naslednji zmagovalci posameznih kategorij Maja Lakner (OŠ Artiče), Jan Vretič (OŠ Brežice), Ian Črpič (OŠ Velika Dolina), Urban Gregorevčič (OŠ Globoko), Arijan Župevc (OŠ Brežice), Erazem Koželj (OŠ Bistrica ob Sotli), Santeja Ivnik (OŠ Bizeljsko), Luka Dimčič (OŠ Brežice), Selena Šinko (OŠ Cerklje ob Krki), Gašper Štern (OŠ Brežice), Sofia Popijač (OŠ Brežice) ter Matjaž Gregorevčič (izven konkurence).

Fotogalerija (Foto: Karate klub Brežice):

Šolsko tekmovanje

Na šolskem tekmovanju je nastopilo mnogo morebitnih bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci brežiškega kluba. Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učijo vsi vadeči, ki vadijo plemenito borilno veščino – karate do (karate pot). Velik del nastopajočih se bo že naslednjo nedeljo pomeril na tekmovanju »Rogaška Slatina open 2022«. "Pustili ste izredno močan vtis povezanosti, spoštovanja do športa in pozitivne energije. Upravičeno ste lahko ponosni in zadovoljni," pa so besede enih od staršev.

Karate klub Brežice

brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja