Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
08.06.2021
08:21
Katarina Jančič
Foto: KD Tanin Sevnica
V nedeljo je v Gabrju, v organizaciji KD Papež Podgorje, potekala dirka za Pokal Sandija Papeža, ki je za kategorije dečkov, deklic in mlajših mladink štela tudi za državno prvenstvo v cestni vožnji.

Katarina Jančič slovenska podprvakinja v cestni vožnji

SEVNICA Tekmovalci so se pomerili na zelo zahtevni trasi s težkim zaključkom. Dolžina kroga je bila 4,9 kilometrov, višinska razlika kroga pa je 90 metrov.

Dečki C, deklice B in C so prevozili dva kroga, dečki B, deklice A pa štiri kroge. Dečki A in mlajše mladinke pa so se za majice državnih prvakov spopadli na petih krogih. Dirka je za mlajše in starejše mladince ter starejše mladinke štela za Pokal Slovenije. Z mlajšimi mladinci so se na dvanajstih krogih pomerile starejše mladinke, starejši mladinci in članice pa so prevozili 16 krogov.

Uspešno so nastopili tudi mladi Taninovci iz Sevnice. Trenerja Boruta Pirša je najbolj razveselila mlajša mladinka Katarina Jančič, ki je v ciljnem šprintu za las zgrešila naslov prvakinje. V kategoriji dečkov B je Grega Muhič zasedel petnajsto mesto. Pri starejših mladincih pa sta v izjemno selektivni dirki Grega Podlesnik in Leon Klopčič zasedla enajsto in dvanajsto mesto, medtem ko je bil Klemen Jančič devetnajsti.

(eP)

kolesarstvo
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice