Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.08.2022
22:45
Kdo je Stanko Verstovšek?
Grafika: ePosavje.com
Kdo je Stanko Verstovšek? Pogovarjali smo se z njegovima prijateljema Andrejem in Domnom in povedala sta nam veliko lepih besed.

Kdo je Stanko Verstovšek?

SEVNICA "Stanko Verstovšek je za mene Stanko. Je človek, ki je v trenutni luči drugačen, kot ga jaz poznam. Poznam ga že vrsto let in tisti, ki zdaj Stankota pozna, si ne more predstavljati, kaj je dal v svojem življenju skozi, da je tu, kjer je in da je takšen, kakršen je," o našem tokratnem sogovorniku pravi prijatelj Andrej.

"Stanč je legenda"

Domen dodaja, da je "Stanč legenda. Izredno ga cenim kot prijatelja, ima vrhunske lastnosti. V prvi vrsti sva prijatelja, kar se tiče pa ostalih stvari pa ... Nenormalno, kako je vztrajen, kako je predan pri praktično vsaki stvari, ki se je loti. Karkoli je v življenju počel, je dal 120% in glede tega ima pri meni veliko spoštovanje."

"On je z eno besedo - ekstremist"

"V hobiju, ki ga je imel, je v tem času ogromno dosegel. Praktično je dosegel vse, kar se doseči da. In ne čudi me, da tudi v kolesarstvu dosega to, kar dosega. On je z eno besedo - ekstremist," je še pripomnil Andrej. Domen ob tem dodaja, da se že sliši dovolj brutalno, da je Stanko na kolesu vztrajal 24 ur. "Ko si zraven in ko je težko biti že samo buden 24 ur in samo gledati, kaj on počne, ne pa da še daš vso to energijo, ki jo on daje. Dokler tega v živo doživiš, ne moreš vedeti, da je to možno. Ne predstavljaš si, kakšne napore to zahteva."

"Vse je podrejeno cilju"

Andrej pravi, da Stanko vedno ve, kaj mu je prioriteta in kaj so cilji. "Vse ostalo, od ljudi do vsega, je podrejeno temu cilju." Stanč je preprost človek pripomne Domen. "Mislim, da se ne zaveda svojih uspehov, ni mu čisto jasno, kaj počne in kaj vse mu je in mu še bo v življenju uspelo. Se pa ne čudim, glede na to koliko v to vlaga, koliko mu to pomeni in koliko trudi vloži." 

kolesarstvo

Pridružite se nam

Novice iz Posavja