Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
28.03.2022
11:48
DP v gorskem teku
Foto: arhiv ePosavje
V prelepem sobotnem vremenu so v soboto pripravili 26. izvedbo Teka k Svetem Primožu, ki je štela za Prvenstvo Slovenije in Pokal Slovenije v gorskih tekih GOR.

Kiara in Maj nova stara državna prvaka v gorskem teku

Maj Repovž in Kiara Blatnik, ki sta prejela priznanje za naj gorska tekača za leto 2021, na prireditvi Športnik leta občine Sevnica pa plaketo za perspektivna športnika, sta osvojila prvi lovoriki v tem letu.

Maj (AK Sevnica) je nastopil na najdaljši progi z razdaljo 3,5 kilometra z višinsko razliko 444 metrov in suvereno slavil s časom 00:19:14 ter osvojil državni naslov v kategoriji do 16 let.

Kiara (ŠD Blanca) si je na srednji progi z razdaljo 1,1 kilometra z višinsko razliko 175 metrov pritekla naslov državne prvakinje pred klubsko kolegico Niko Radej, ki je postala državna podprvakinja v kategoriji U14. Na enaki razdalji je Jan Dolmovič (ŠD Blanca) svoj lanski rezultat popravil za več kot minuto in zasluženo postal državni podprvak (U14).

Piko na i odličnim rezultatom je dodala še najmlajša gorska tekačica Nina Radej (ŠD Blanca), ki je na najkrajši progi z razdaljo 0,7 kilometra z višinsko razliko 70 metrov pritekla 3. mesto Pokala Slovenije.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

sevnica
atletika
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja