Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
31.05.2021
15:19
Replika kolesa, Barje
Foto: Dirka po Sloveniji
Trije najboljši kolesarji v generalni razvrstitvi dirke Po Sloveniji bodo ob koncu prejeli posebne trofeje - replike najstarejšega znanega, 5.200 let starega lesenega kolesa.

Kolo 5200 za zmagovalce dirke Po Sloveniji

NOVO MESTO Replika tega najstarejšega znanega kolesa je bila izdelana v najsodobnejši tehniki 3D tiskanja. Pokal je v celoti zasnovala restavratorka Mestnega muzeja Ljubljana, Katarina Toman Kracina. Izdelava enega pokala je terjala skoraj 50 ur zelo natančnega dela, katerega so opravili v ljubljanskem podjetju INTRI.

Model je tiskan iz posebnih prašnih delcev na osnovi 3D skena, ki so ga pred tem izdelali po originalnem kolesu v nemški konservatorski delavnici v Mainzu. Natisnjen model se nato natančno pobarva, kar je delo muzejskega restavratorja. Vsak pokal posebej ima tudi svoj certifikat, ki dokazuje pristnost in daje dodatno vrednost skulpturi, ki jo bodo prejeli zmagovalci 27. izvedbe dirke Po Sloveniji.

Predstavimo Posavje svetu!

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Kolesarsko dirko po Sloveniji bodo v neposrednem prenosu prenašali na TV Slovenija 2 in Eurosportu. Posavce vseh starosti vabimo, da predstavimo Posavje svetu, kot je prav in se spodobi. Pripravljate na vašem ovinku kakšno presenečenje? Na info@eposavje.com zbiramo vaše ideje in lokacije dogodkov, da jih bomo lahko posredovali naprej pripravljalcem televizijskega prenosa. 

Enostavno: Fotkaš, posnameš, pošlješ

Na sam dan dirke nam lahko v naše elektronske nabiralnike (naj bo prek elektronske pošte ali zasebnih sporočil na Facebooku, Twitterju ali Instagramu) pošljete fotografije in videoposnetke ter tako sodelujete pri sooblikovanju največje zbirke multimedijskega gradiva s tretje etape Dirke po Sloveniji.

(eP)

dirka po sloveniji
kolesarstvo

Pridružite se nam