Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
26.03.2019
14:39
Foto: ePosavje.com
V ligi za razvrstitev v 4. SKL, se bodo brežiški košarkaši še drugič, skupno pa že četrtič, pomerili proti ekipi iz Krškega.

Krško je slavilo na prvih treh medsebojnih tekmah v tej sezoni in tudi tokrat velja za favorita.

To bo že četrti posavski derbi v letošnji sezoni

Prvo tekmo so zanesljivo dobili z 81:57, ostali dve pa sta bili bolj napeti in izenačeni. Na drugi tekmi, ki se je igrala v Brežicah, so slavili v zadnjih sekundah tekme (69:72), na tretji tekmi pa so si prednost priigrali na začetku četrte četrtine in tekmo varno pripeljali do konca. Semafor je kazal 69:60 za Krško.

Na medsebojnih tekmah sta bila strelsko najučinkovitejša Simon Ban (KK Krško) z 27,5 točkami na tekmo in Domen Zevnik (KK Brežice) z 18 točkami na tekmo. Oba igralca sta tudi vodilna strelca svojih ekip v 4. SKL.

Vabljeni v soboto, 30. marca 2019, ob 19. uri v Športno dvorano Gimnazije Brežice! Tekmo bodo popestrili plesalci in plesalke iz Plesnega društva Imani. Vabljeni, vstopnine ni!

Tekma odloča o zmagovalcu skupine za razvrstitev v 4. SKL

Pred zadnjim posavskim derbijem sezone si ekipi delita prvo mesto v skupini za razvrstitev z izkupičkom treh zmag in enega poraza. Prav zato ima ta tekma poseben tekmovalni pomen, saj že odloča o zmagovalcu skupine za razvrstitev v 4. SKL. Brežičani so v drugem delu izgubili le tekmo v Krškem, medtem ko je bilo Krško v zadnjem krogu poraženo proti bivšemu tretjeligašu Gorenji vasi (75:74). Brežiška ekipa je na dveh domačih tekmah v drugem delu v povprečju prejela 68 točk, medtem ko jih dosega 75. Krško pa na gostovanjih dosega po 82 točk, prejme pa jih 69.

Sobota, 19:00, Športna dvorana Gimnazije Brežice

Vabljeni v soboto, 30. marca 2019, ob 19. uri v Športno dvorano Gimnazije Brežice! Tekmo bodo popestrili plesalci in plesalke iz Plesnega društva Imani. Vabljeni, vstopnine ni!

Košarkarski klub Brežice

krško
brežice
košarka
napovednik

Pridružite se nam