Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
30.05.2022
17:10
Aneta Kucmova
Foto: ePosavje.com
Čehinja Aneta Kucmova je v finalu mednarodnega teniškega turnirja v Krškem premagala Slovenko Kristino Novak. Teniška karavana se zdaj seli na Čatež ob Savi, kjer bo do 5. junija še en turnir.

V Krškem zmagala Čehinja

KRŠKO V nedeljo se je s finalom med Čehinjo in Slovenko v Krškem zaključil mednarodni teniški turnir Kostak Krško Open 2022 z nagradnim skladom 15.000 evrov. Slovenka Kristina Novak se je sploh prvič uvrstila v finale turnirja ITF, s celotnim tednom je zelo zadovoljna. "Kljub porazu v finalu je ocena pozitivna. Ne pozabimo, prvič sem nastopila v finalu takšnega turnirja. V Krškem sem se odlično počutila, organizacija je bila na zelo visokem nivoju," je povedala po zaključku turnirja. V finalu je bila od nje s 7:5 in 6:1 boljša Čehinja Aneta Kucmova

"Borila sem se do zadnje točke"

Kristina Novak je bila v slovenskem polfinalu boljša od prve nosilke turnirja Žive Falkner, po koncu turnirja v Krškem pa je bila vesela tudi podpore s tribun. "Ko igram na univerzi v ZDA me starša spremljata preko livestreama na vsaki tekmi, tokrat pa so me lahko najbližji gledali v živo. Tudi zato je bilo malce drugače igrati na tem turnirju. Zelo lep je občutek, ko imaš ob igrišču več podpore, kot si vajen. V finalu sem se borila do zadnje točke, tekmica pa je bila tokrat boljša," je za spletno stran Teniške zveze Slovenije dodala Novakova. V finalu dvojic je par Pislak / Kucmova s 6:1 in 6:2 premagal dvojico Kempster / Borodulina.

Karavana se seli na Čatež

Teniška karavana se je preselila na Čatež, kjer bo do 5. junija tretji letošnji turnir serije WTT v Sloveniji, tudi na tem turnirju pa bo nagradni sklad 15.000 ameriških dolarjev. Od Slovenk bodo s povabilom organizatorja v glavnem turnirju poleg Pislakove in Novakove igrale še Lara Smejkal, Petja Drame, Brina Šulin in Pia Marija Rebec.

tenis
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja