Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
27.09.2021
14:21
RK Črnomelj : RK Krško
Foto: RK Krško
Za posavskimi rokometaši v 1. B slovenski rokometni ligi je uspešen vikend, Krčani in Sevničani so na gostovanjih v Črnomlju in Grosuplju zabeležili dve zmagi.

Krčani v Črnomlju do visoke zmage

ČRNOMELJ Krški rokometaši so v soboto v Črnomlju odlično začeli že od prve minute in prvi polčas zaključili s petimi zadetki prednosti ob rezultatu 11:16. V nadaljevanju srečanja so prednost povečevali iz minute v minuto, ob 40. minuti so po zadetku Baznika povedli z 10 zadetki prednosti, do konca srečanja so Krčani večkrat lovili tudi štirinajsti zadetek prednosti. Ob koncu srečanja je ostalo pri prednostih +13 in končnem rezultatu 27:40. 

"Fantje so svoje delo opravili z odliko

"Na tekmo v Črnomlju smo se pripravljali, kot na vse do sedaj. Dogovorili smo se, a tekmo vzamemo maksimalno resno in odgovorno od prve minute. Fantje so se dogovora držali in svoje delo opravili z odliko. Pohvalil bi celotno ekipo," je po tekmi povedal krški trener Ale Kukavica.

Sintič najboljši strelec

Pri Krčani je bil z osmimi zadetki najboljši strelec Marko Sintič, sedem jih je dosegel Alen Šibanc, petkrat sta bila uspešna Andraž Novak in Mitja Romih. Romih je po tekmi povedal, da so jo začeli dobro v obrami in napadu. "Proti koncu polčasa smo naredili malo preveč napak in odšli na odmor z manjšo razliko, ki bi si jo sicer želeli. V drugem polčasu pa smo te napake zmanjšali in prišli do visoke zmage. Rad bi čestital vsem soigralcem za dobro tekmo in borbenost za novi točki," dodaja.

RK Črnomelj : RK Krško
27:40 (11:16)

RK Črnomelj:
Plut, Medic 10(3), Schweigr, Kostelec 1, Lozar 4, Šterk 2, Bagarič, Matkovič, Horvat 1, Jovanović 5, Malešič 1, Slemenšek 3, Radojčič, Radoš, Dragovan, Domitrovič.

RK Krško:
Škafar 2, Sintič 8, Sobotič 3, Romih 5, Glaser 2, Pajič, Grobelnik 3, Baznik 4, Resnik 1, Švalj, Novak 5, Kozole, Žitnik, Šibanc 7(3).

Sedemmetrovke:
RK Črnomelj 4(3), RK Krško 5(3).

Izključitve:
RK Črnomelj 12 minut, RK Krško 14 minut.

V soboto derbi dosedanjega dela prvenstva - v Krškem Škofljica

Že v naslednjem krogu bo v soboto derbi dosedanjega dela prvenstva, v Krško prihaja po treh krogih še neporažena ekipa Škofljice. "Ekipo Škofljice moramo vzeti maksimalno resno, saj so pokazali, da gre za dobro ekipo. Mi imamo svoje cilje, ki pa jih moramo pokazati v soboto na igrišču. Igramo v svoji dvorani pred domačimi gledalci, katerim smo dolžni vedno pokazati svoj maksimum. Obljubljamo borbo in pa seveda upamo na novi dve točki," je povedal trener Kukavica.

Sevničani do zmage v Grosupljem

Sevniški rokometaši so se iz gostovanja v Grosupljem vrnili z drugo letošnjo zmago. Ob polčasu so vodili s petimi zadetki prednost, bilo je 13:18, po zadnjem zvoku sirene pa je na semaforju pisalo 30:34. Največ zadetkov sta pri Sevničanih dosegla Luka Cigler (9) in Gašper Perko (8).

RK Grosuplje : RK Sevnica
30:34 (13:18)

RK Grosuplje:
Magdalenič, Kitak 1, Jakše 7(4), Pršina, Plut 6, Majzelj, Harbaš 2, Verbič, Zafran 1, Vencelj, Demšar, Lukan 3, Zakotnik 4, Šuntner 2, Butara, Sivka 4(1).

RK Sevnica:
Zorič 1, Koritnik 2, Mrgole 3, Perko 8, Hajudk, Kovač, Vidmar 1, Mastnak 6, Nunčič, Cigler 9, Kuhar, Štarkl 2, Fatić 1, Kozole 1, Knez, Kroflič.

Sedemmetrovke:
RK Grosuplje 8(5), RK Sevnica 4(4)

Izključitve:
RK Grosuplje 4 minute, RK Sevnica 10 minut.

Dobovčani poraženi v Velenju

V 1. rokometni ligi so dobovski rokometaši gostovali pri državnih prvakih, ekipi Gorenja iz Velenja. Srečanje se je končalo z rezultatom 35:21 (19:8), pri domačih sta Krčana Šiško (3) in Grmšek (1) dosegla štiri zadetke - pri Dobovčanih so jih prav toliko v statistiko vpisali Šafranko, Kozolić in Rantah.

(bš)

rk sevnica
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam