Skip to main content
V Posavju 7.4° C Sreda, 24. 2024
12.09.2022
21:43
RK Krško
Foto: Aljoša Sešel / RK Slovenj Gradec
S sobotnimi tekmami so v 1. in 1. B slovenski rokometni ligi začeli z novo rokometno sezono. Krčani so nudili dober odpor izkušenejšim Korošcem, v Dobovi so bili boljši Trebanjci.

RK SLOVENJ GRADEC : RK KRŠKO
37:32 (16:20)

Štumpfl 13, Cvetko 9; Sintič 9, Glaser (5) in Sobotič po 5.

Atomski rokomet v prvem polčasu, v drugem zmagale izkušnje

Krški rokometaši so v soboto v Slovenj Gradcu pokazali, kako so minile poletne priprave na vrnitev med prvoligaško rokometno druščino in v prvem polčasu še enkrat več dokazali, da lanski naslov v 1. B slovenski rokometni ligi ni bil ravno slučajnost. Krčani so prvi polčas dobili z rezultatom 16:20, nato pa v začetku drugega dela zmrznili, domači so jih prvič ulovili na 22:22, nato pa od zadnjega izenačenja na 28:28 dovolili Korošcem delni rezultat 5:0. Od 33:28 so domačini prednost zadržali do končnega rezultata 37:20 (16:20).

"Nismo se predali"

Novi vratar v krškem dresu Luka Logar je povedal, da je bila tekma zahtevna. "Rokometaši Slovenj Gradca so veljali za favorite. Mi se nismo predali, kar smo pokazali z dobro igro v prvem polčasu. V nadaljevanju smo popustili in ostali praznih rok. Čestitke gostiteljem za zmago, hkrati čestitke soigralcem za igro."

"Tekmeci so dosegli 20 zadetkov, kar je preveč"

"Zadovoljni smo s prvima točkama. Vedeli smo, da bo tekma zahtevna, da je prvi krog vedno negotov. Ekipe Krškega nismo poznali, z njo smo imeli le nekaj izkušenj iz lanskega pokalnega tekmovanja. V prvem polčasu nismo imeli prave obrambe in agresivnosti, tekmeci so dosegli 20 zadetkov, kar je preveč. V drugem delu smo se vrnili. Vedeli smo, da lahko štiri zadetke hitro nadoknadimo, to nam je uspelo. Čestitke ekipi, ki je garala v obrambi in si prislužila zmago," pa je po tekmi dodal trener domačinov Ivan Vajdl.

RK DOBOVA : RK TRIMO TREBNJE
25:31 (10:15)

Nešič 7, Šukić 4; Radojković 5, Glavaš 4 (2).

V Dobovi slavje "evropski" Trebanjcev

V novo sezono so vstopili tudi dobovski rokometaši, ko so v domači dvorani gostili ekipo Trima Trebnje. Gostje so v 9. minuti povedli s štirimi zadetki prednosti in rezultatom 6:2, polčas pa končali s prednostjo petih zadetkov, na semaforju je pisalo 10:15. V drugem polčasu so prednost zadržali, srečanje pa dobili z osmimi zadetki prednosti. Dobovčani v naslednjem krogu gostujejo v Škofji Loki, Trebanjci pa v Krškem.

"Na začetku smo imeli nekaj treme"

 "Na začetku smo imeli nekaj treme, kar so Trebanjci izkoristili, naredili razliko in se odlepili. Prednost so držali skozi vso tekmo in jo varno pripeljali do konca. Nas čakajo priprave na Urbanscape Loko, da gremo prihodnji vikend po dve točki," je po tekmi povedal domači kapetan Klemen Mlakar.

"Vedeli smo, da nas čaka težka tekma"

"Vedeli smo, da nas v Dobovi čaka zahtevna tekma. To se je tudi uresničilo. Borili smo se gol za gol, nikakor se nismo mogli odlepiti. Na srečo se je tekma končala v našo korist. Gremo naprej v nove tekme," pa je pripomnil gostujoči rokometaš David Didovič.

RK DOL TKI HRASTNIK: RK SEVNICA
37:31 (19:13)

V zasavskem derbiju 1. B slovenske rokometne lige sta točki ostali doma, prvi polčas so dobili Hrastničani z 19:13, srečanje pa se je nato končalo z rezultatom 19:13. Pri Sevničani je največ zadetkov (7) dosegel Vidmar, s šestimi je bil uspešen Pinterič, enega manj je dosegel Mrgole.

krško
rokomet
rokometni klub krško
rk dobova
dobova
brežice

Pridružite se nam

Poglejte tudi