Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
18.11.2022
18:29
RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
S tekmami 9. kroga se bo v soboto nadaljevala 1. slovenska rokoetna liga. Krški rokometaši gostujejo v Kopru.

Krčani v soboto v Kopru

KRŠKO Krčani bodo v soboto ob 18. uri gostovali v Kopru. Tokratni gostitelji so po osmih krogih zabeležili dve zmagi, neodločen rezultat in pet porazov. Krčani so še edini na lestvici brez zmage, imajo pa dva neodločena rezultata in šest porazov. Član krške ekipe Patrik Glaser pravi, da se po tekmi z Ribnico, v kateri jim je do prve zmage znova zmanjkalo "nekaj malega", odpravljajo na težko gostovanje v Koper. "Gre za dobro ekipo, igrajo lep rokomet," dodaja levi zunanji igralec, ki je v osmih tekmah dosegel 28 zadetkov.

"V Koper gremo z željo po zmagi"

In kaj pričakuje od gostovanja na Obali? "Trdo in težko tekmo," odgovarja Glaser. "Na gostovanje gremo z željo po zmagi in v imenu ekipe obljubljam borbo za vsako žogo.

Koprčani upajo na vrnitev na zmagovalno pot

Koprčani pričakujejo drugačno srečanje, kot pa je bilo zadnje gostovanje v Velenju, ko so izgubili s 34:26. "V srečanje s Krčani bomo vstopili prav tako visoko motivirani in z željo po vrnitvi na zmagovalno pot. Pred nami stojijo rokometaši s Krškega, s katerimi se v naši 9-letni zgodovini še nismo pomerili. V preteklih petih krogih niso uspeli zmagati in se tako nahajajo na zadnjem, 14. mestu, lestvice Lige NLB," dodajajo v Kopru.

Zugan: "Tekmo praktično moramo zmagati"

Koprski igralec Dani Zugan pravi, da se po porazu v Velenju pripravljajo na novo domačo tekmo. "To je tekma, ki jo praktično moramo zmagati. Igramo proti ekipi, ki je na dnu lestvice, ampak se zavedamo, da so zelo neugodna ekipa," je še povedal.

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja