Skip to main content
Torek, 19. marec 2024
02.12.2021
14:49
POK Krško
Foto: POK Krško
V 6. krogu 3. slovenske lige Zahod so odbojkarice POK-a Krško morale priznati premoč nasprotnicam iz Pirana, ki so v pravi odbojkarski poslastici slavile s 3:1 (29:27, 25:16, 19:25, 25:21).

Pirančanke boljše od Krčank

KRŠKO Šesti krog 3. slovenske odbojkarske lige Zahod je poskrbel tudi za največje odbojkarske sladokusce, saj sta se v istem krogu pomerili še nepremagani ekipi Volleyballa Ljubljane ter Vitala Ljubljane II, kot tudi ekipi Posavskega odbojkarskega kluba Krško in Pirana, ki sta edini poraz v prvenstvu doživeli prav proti ekipi Volleyballa in sta tako na tretjem in četrtem mestu vztrajno sledili vodilnima ljubljanskima ekipama.

Krčanke so sicer znova nastopile precej oslabljene, saj so se morale Primorkam, ki so še lani nastopale v 2. slovenski ligi, zoperstaviti brez prvega blokerskega para, saj sta manjkali tako Sara Maričić, kot tudi Tia Toth. Mnoge Krčanke so tako morale nastopiti na sebi precej nenaravnih pozicijah, a so vseeno pogumno vstopile v dvoboj.

Že takoj v prvem nizu je postalo jasno, za kako napeto in izenačeno srečanje bo šlo, saj si nobena ekipa ni uspela priigrati odločilne prednosti, niz pa se je na koncu odločil celo na razliko, igralke iz Pirana pa so za slavje morale doseči kar 29 točk.

Gostujoče igralke so dominirale predvsem v igri preko sredine, saj sta bili njihovi blokerki naravnost nerešljiva uganka za krško obrambo, kar se je še posebej poznalo v drugem nizu, katerega so povsem zasluženo s precejšnjo razliko dobile igralke Pirana. Toda kljub zaostanku z 2:0 se domače igralke niso predale, temveč so pokazale svoj pravi obraz v tretjem nizu, ko so močno dvignile nivo igre iz prejšnjega ter precej suvereno dobile niz na 19. točki.

Če so želele iz derbija izvleči vsaj točko, pa so morale nato domačinke nujno dobiti tudi četrti niz, a se je Piran ponovno izkazal za ravno kanček močnejšega, tako da je povsem zasluženo dobil tudi četrti niz ter s tem tudi derbi vrha lestvice.

POK-ovke so tako po svojem drugem porazu zdrsnile na lestvici devetih ekip na peto mesto, a imajo od večine nasprotnic odigrano tekmo ali celo dve manj. Na lestvici tako vodi še nepremagani Volleyball (nekdanji spoštovanja vredni slovenski prvoligaš), medtem ko mu z enim porazom sledita Vital II in Piran, za katerima sta razvrščena Neptun Kanal in POK z dvema porazoma.

Bodo pa Krčanke imele novo priložnost za vzpon po lestvici že v prihodnjih dneh, saj jih v četrtek 2. 12. čaka zaostala tekma v Izoli z Galeb Group Robotino, medtem ko se bodo v torek, 7. decembra, že podale na Gorenjsko, kjer jih čaka obračun z Bledom. Večino POK-ovih članic pa to nedeljo čaka še turnir mladinske lige, katerega bo tokrat gostilo prav Krško.

Pred krškimi odbojkaricami je tako zelo pomembnih in napornih šest dni, v katerih bodo morale pokazati, iz kakšnega testa resnično so.

Tadej Mesarič, POK Krško

odbojka
pok krško
krško

Pridružite se nam