Skip to main content
V Posavju 4.4° C Četrtek, 25. 2024
17.07.2019
08:29
Foto: Kajak kanu klub Krško
Krški kajakaši so na evropskem prvenstu v raftingu na reki Vrbas v Bosni in Hercegovini osvojili 2. mesto v kategoriji U-19. V nadaljevanju objavljamo poročilo s tekmovanja in več fotografij.

Pridruži se nam na Facebook strani Šport v Posavju:

Srebrni na evropskem prvenstvu v raftingu

BANJA LUKA (BiH) Člani Kajak kanu kluba Krško v sestavi Simon Škof Ojeda, Tim Kovačič, Jaka Kovačič, Tilen Zorko, Tomaž Travnikar, Matija Preskar in Taj Kevin Bizjak so se pod vodstvom trenerjev Jakoba Staniča in Mateja Malusa udeležili evropskega prvenstva v raftingu v Banja Luki med 2. in 7. julijem kot del slovenske reprezentance (Slovenija 2) v kategoriji U-19 in zasedli skupno 2. mesto.

Krška ekipa daleč najmlajša

Evropskega prvenstva na reki Vrbas so se poleg Slovenije udeležile še ekipe iz BiH, Hrvaške, Češke, Nemčije, Velike Britanije, Madžarske, Latvije, Romunije, Rusije, Srbije in Bolgarije. Letošnje evropsko prvenstvo je bilo v kategoriji R6, kar pomeni, da je v raftu veslalo 6 tekmovalcev. Tekmovanje v raftingu je sestavljeno iz štirih disciplin, ki se točkujejo. V posameznih tekmah so Krčani v sprintu zasedli 3. mesto, na »head to head« (H2H) tekmi 2. mesto, v slalomu prav tako 2. mesto ter v disciplini spust 3. mesto, kar je bilo dovolj za skupno 2. mesto.

Evropsko prvenstvo v Banja Luki

"Odločitev, da se udeležimo evropskega prvenstva v Banja Luki, smo sprejeli v klubu v dogovoru s tekmovalci, ki se niso uspeli uvrstiti med kajakaške reprezentante. Na tekmovanje smo se pričeli pripravljati po zaključenih izbirnih tekmovanjih v kajaku in kanuju v maju in se sredi junija odpravili še na tridnevne rafting priprave v Banja Luko na reko Vrbas. Reko naši tekmovalci sicer zelo dobro poznajo iz kajaka, tokrat pa so se posamezniki morali uskladiti še v skupnem veslanju v raftu," so sporočili iz Kajak kanu kluba Krško.

Petek

Sama tekmovanja na Vrbasu so se pričela v petek, 5. julija 2019, najprej s tekmo v sprintu, kjer so bili 3. in nato še v disciplini dvobojevanje (H2H), kjer so krški tekmovalci prikazali izredno iznajdljivost in odločnost v ključnih trenutkih polfinala in si priveslali finalno vožnjo proti ekipi Slovenija 1, ki so jo sestavljali raftarji iz Straže. Žal je bila ekipa Slovenija 1 iz Straže hitrejša.

Sobota

V soboto, 6. julija 2019, so imeli tekmo v slalomu, kjer se krška ekipa v prvem teku ni najbolje izkazala, je bil pa drugi tek veliko boljši in tako so Krčani zasedli 2. mesto in ponovno zaostali samo za ekipo Slovenija 1 iz Straže.

Nedelja

V nedeljo so imeli še tekmovanje v spustu v dolžini 14 kilometrov, ki se je pričela s skupinskim štartom. Po slabi uri veslanja so krški raftarji dosegli 3. mesto za slovensko (Slovenija 1) in češko ekipo. Tekmo so Krčani pričeli odločno in bili več kot polovico tekmo vodilni, potem pa so zaradi pomanjkanja izkušenj padli na četrto mesto, vendar se niso predali in na brzicah tik pred ciljem prehiteli še ekipo iz Rusije, ki bi lahko edini ogrozili 2. mesto v končnem seštevku.

V klubu smo ugotovili, da je lahko rafting prava popestritev treningov, nad ekipo pa so bili navdušeni tudi v Mednarodni rafting zvezi (International rafting federation), saj je bila naša ekipa daleč najmlajša (najstarejši član ekipe je bil star 17 let) tako da smo se odločili, da se udeležimo še kakšnega svetovnega ali evropskega prvenstva v naslednjih letih.

Kajak kanu klub Krško se posebej zahvaljuje vsem donatorjem in sponzorjem, ki so nam omogočili udeležbo na evropskem prvenstvu.

Vir: Kajak kanu klub Krško

(Kajak kanu klub Krško, bš, eP)

krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja