Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
14.08.2019
08:25
Foto: Šahovski klub Triglav Krško
V prvi polovici avgusta 2019 je v Bratislavi (Slovaška) potekalo evropsko prvenstvo v posamičnem standardnem šahu mlade, ki je najtežje in hkrati najbolj prestižno šahovsko tekmovanje za mlade.

Krški mladi šahistki odlični na EP v standardnem šahu

BRATISLAVA (SLOVAŠKA) Šahisti in šahistke so tekmovali v skupinah U-8, U- 10, U-12, U-14, U16 in U-18, igralni čas pa je bil 90 minut / 40 potez + 30 minut za preostanek + 30 sekund / potezo. Igrali so 9 kol po švicarskem sistemu. Na tekmovanju je nastopilo 1367 igralcev in igralk iz 48 držav.

Na tem tekmovanju sta sodelovali tudi šahistki iz ŠK Triglav Krško in dosegli odlična rezultata, sploh Larisa Kuhar, ki se je velik del tekmovanja borila za najboljša mesta, zelo blizu pa je bila tudi medalja. Žal je na koncu končala na še vedno odličnem 19. mestu in zbrala 5,5 točke od 9 možnih. To je celo pol točke več kot na istem tekmovanju v lanskem letu. Odlično je nastopila tudi Pia Marie Ružič, ki si je po začetni smoli v prvem kolu, kjer je bila pred zmago proti bistveno bolje ratingirani nasprotnici in na koncu žal izgubila, proti koncu priborila dve zaporedni zmagi in osvojila 4,5 točk in s tem končala na 56 mestu.

Fotogalerija (foto: Šahovski klub Triglav Krško):

Viden napredek je tudi posledica intenzivnega in kvalitetnega dela, ki ga je v klubskem okolju v zadnjem mesecu pred tekmovanjem pripravil mednarodni mojster in trener mladincev Toni Kos, šahist, ki je zrasel v domačem klubu in dosegel trenutno najvišji šahovski naziv v Krškem.

Rezultati po skupinah posamično v standardnem šahu (U-16):

  • 19. mesto Larisa Kuhar 5,5/9 ELO +91,2
  • 56. mesto Pia Marie Ružič 4,5/9 ELO –13,6

Čestitke šahistkama in njunim sedanjim (Blažimirju Kovačeviću, Toniju Kosu, Smiljani Jurečič) ter nekdanjim trenerjem (Marjanu Božiču in Hilmiji Ahmatoviću).

Šahovski klub Triglav Krško

šahovski klub triglav krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam