Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
22.08.2021
10:59
NK Krško : ND Ilirija 1911
Foto: Nejc Molan
V soboto so nogometaši Krškega na domačem igrišču stadiona Matije Gubca odigrali 4. tekmo letošnje sezone v 2. slovenski nogometni ligi. Tokratni nasprotnik je bilo Nogometno društvo Ilirija 1911.

Poraz Krčanov v 4. krogu 2. slovenske nogometne lige

KRŠKO Nogometno društvo Ilirija 1911 se je v letošnji sezoni znova vrnilo med drugoligaše. Gostje so bili skozi celotno tekmo boljša ekipa, kar jim je na koncu tudi prineslo zmago z 2:0.

Tekmo, ki si jo je ogledalo okrog 100 gledalcev, so bolje odprli gostje iz Ljubljane, njihova uvodna premoč pa je kmalu vodila v zadetek. V 12. minuti je, sicer po sijajni obrambi domačega vratarja, odbito žogo v prazno mrežo poslal Dejan Djermanović. Tudi po doseženem zadetku, so nogometaši Ilirije narekovali tempo, konec prvega polčasa pa so se prebudili tudi domačini.

Tako kot ob koncu prvega polčasa smo tudi na začetku drugega spremljali napadalno igro obeh ekip, saj so Krčani lovili izenačenje, vendar do njega niso uspeli priti. V 63. minuti so se znašli v zaostanku z 2:0, ko je za ND Ilirijo zadel kapetan Darko Zec. Nogometašem krškega do konca rezultata ni uspelo več spremeniti in prve zmage v sezoni so se tako razveselili nogometaši Ilirije, medtem ko Krčani na prvo zmago v sezoni še vedno čakajo.

Fotogalerija (Foto: Nejc Molan):

NK Krško : Ilirija 1911
0:2 (0:1)

Semafor:

  • 0:1 - 12. min. - Djermanović (Ilrija 1911)
  • 0:2 - 63. min. - Zec (Ilirija 1911)

NK Krško:
Ribič, Bagola, Gorenc, Zukić (od 74. Vidmar), Baskera, Tiganj, Ribič, Korošec (od 64. Barać), Jurčec (od 46. Bubnjević), Predanič, Stopar.

Ilirija 1911:
Baš, Zec, Gajič (od 88. Klemenčič), Golob (od 74. Hren), Beguš, Djermanović (od 69. Kustrin), Piskule, Đajić, Jašaragič (od 88. Džunov), Kuzmić, Kepic.

V soboto na Ptuju

Na štirih tekmah so Krčani zaenkrat vknjižili le dva remija in dva poraza ter se po nekoliko slabšem uvodu v sezono nahajajo na predzadnjem 15. mestu. Že naslednjo soboto čaka NK Krško nova pomembna preizkušnja, ko bodo na Ptuju gostovali pri NK Drava Ptuj, ki se zaenkrat nahajajo na 12. mestu prvenstvene lestvice

Odziva iz obeh taborov

Domači vratar Ribič: "Nismo bili pravi"

"Tekmo smo začeli preslabo, potrebovali smo 30 minut da smo se zbudili in prišli na pravi nivo. Tudi potem nam igra še vedno ni najbolj stekla. Na trenutke, ko nam je uspela, se je videlo, da smo lahko nevarni, vendar pa na koncu danes nismo bili »pravi« in je bila realnost žal porazna,« je po koncu tekme dejal domači vratar Jure Ribič, ki se je na tekmi večkrat izkazal z sijajnimi obrambami in tako preprečil še višji poraz Krškega.

Gostujoči trener Balutto: "Z malo več sreče bi lahko dosegli tudi višjo zmago"

"Načeloma sem z igro zadovoljen. Z malo več sreče bi lahko dosegli tudi višjo zmago. Vendar pa nam je v tem trenutku najbolj pomembna zmaga in 3 točke, četudi ni bila igra na nivoju kakršnega bi si želeli," pa je po tekmi povedal gostujoči trener Dušan Balutto.

(nm)

krško
nogomet
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja