Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
24.12.2019
08:21
Krški šahisti na DP na Otočcu
Foto: Šahovski klub Triglav Krško
V vikendu od 13. do 15. decembra 2019 je na Otočcu potekalo še zadnje uradno državno prvenstvo za mlade v letu 2019.

Devet uvrstitev med najboljše tri

Štiri zmage

OTOČEC Mladi šahisti in šahistke so se pomerili v ekipnem in posamičnem tekmovanju v pospešenem (tempo 10 minut + 5 sekund / potezo) in hitropoteznem (3 minute + 2 sekundi / potezo) šahu v konkurencah kadetov in kadetk (do 16 let) ter mladincev in mladink /do 20 let). Na tekmovanju najboljših iz Slovenije so nastopili tudi predstavniki ŠK Triglav Krško in dosegli odlične rezultate.

Odličen ekipni uspeh

V pospešenem šahu ekipno je prva ekipa kadetinj (Pia Marie Ružič in Larisa Kuhar osvojila vseh 10 možnih točk in 1. mesto, Tina Urbanč in Pika Radej sta zasdeli 3. mesto. Pri kadetih so Filip Radej, Bruno Glas in Borut Jan Ružič osvojili 5. mesto, med mladinci do 20 let pa ekipa v postavi Matej Požun, Aleksander Bajc in Ana Urbanč 4. mesto.

Posamični rezultati

Odličen uspeh so zabeležile mladinke do 20 let. Pia Maria Ružič je zmagala, Larisa Kuhar je osvojila 3. mesto, Tina Urbanč pa 4. mesto. Matej Požun je v konkurenci mladincev do 20 let zasedel 8. mesto.

Fotogalerija (Foto: Šahovski klub Triglav Krško):

Hitropotezni šah

V hitropoteznem šahu so štiri krške ekipe stopile na zmagovalni oder, 1. mesto sta zasedli Pia Marie Ružič in Larisa Kuhar, Krčani so osvojili še 2. mesto in dve 3. mesti.

(bš)

krško
šahovski klub triglav krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja