Skip to main content
V Posavju 5° C Torek, 23. 2024
07.04.2022
20:00
Pred pokalno tekmo RK Krško : RK Slovenj Gradec
Foto: arhiv ePosavje
Krčane do konca prvenstva v 1. B slovenski rokometni ligi čakajo še tri tekme, do napredovanja v 1. slovensko rokometno ligo pa so oddaljeni le še za eno zmago - morda že v soboto v Hrastniku.

Le še ena zmaga do prve lige

KRŠKO Le še 60 minut, le še ena zmaga loči krške rokometaše do napredovanja v 1. slovensko rokometno ligo. Po visokih zmagi nad Gorišnico minuli vikend imajo v soboto v Hrastniku novo zaključno žogo. O tekmi z Gorišnico je trener Ale Kukavica povedal, da so do zmage prišli lažje od pričakovanj.

Kukavica: "Vse nam je šlo po maslu"

"Vse nam je šlo po maslu in tako smo tekmo rešili že v prvem polčasu," pravi Kukavica. Krčani so v prvem polčasu prejeli vsega 5 zadetkov, dosegli pa so jih 19. In prav zaradi visoke razlike ter ugodnega poteka srečanja so več minut za igro dobili fantje, ki v sezoni niso dobili toliko priložnosti za igro. Tekmo je zaradi poškodovane prepone izpustil krožni napadalec Matej Košir, v klubu pa upajo na njegovo hitro vrnitev. Že tako ali tako imajo Krčani težave na mestu krožnih napadalcev, drugi del prvenstva je namreč zaradi operacije kolena in kasnejše rehabilitacije izpustil Jure Škafar.

Ale Kukavica, RK Krško

Kako je bilo z Zasavci v prvi tekmi?

Krčani so v 9. krogu Hrastničane premagali s štirimi zadetki prednosti, ko se je srečanje končalo z rezultatom 37:33. "Na Dolu pričakujem težko tekmo, a vseeno upamo in si želimo zmage, da potrdimo vstop v 1. A ligo," pravi trener Krčanov. In hkrati dodaja, da bo tekma vse prej kot lahka. "Verjamem, da lahko potrdimo vstop v 1. A ligo."

rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja