Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
16.05.2022
13:04
Leja Glojnarič
Foto: ePosavje.com
Brežiška atletinja Leja Glojnarič je na olimpijadi gluhih v Saxias do Sul na Jugu Brazilije, v mrazu in dežju, osvojila še drugo zlato medaljo. V sobotnem nastopu je zmagala v skoku v višino.

Leja Glojnarič zlata še v skoku v višino

BREŽICE Atletinja Leja Glojnarič se z olimpijade gluhih v Braziliji vrača z zlatima medaljama v mnogoboju in skoku v višino ter 4. mesto v metu kopja. V sobotnem finalu je bila Brežičanka najboljša še v skoku v višino, zmagala je s preskočeno višino 165 centimetrov. Njena reprezentančna kolegica Ines Breganski je skočila tri centimetre manj, kar je bilo dovolj za bron. 

Do medalj v hudem nalivu in mrazu

Dekleta so tekmovala v izjemno težkih pogojih, hudem nalivu in mrazu in nobena izmed njiju ni skočila osebnega rekorda. Dekleti sta tukaj spisali resnično pravljico v atletiki gluhih, saj v tem športu gluhi še niso bili tako uspešni, so sporočili iz Zveze za šport invalidov Slovenije.

"Nisem si mislili, da bom spet osvojila zlato medaljo"

Leja je po osvojitvi zlate medalje povedala, da je z rezultatom zelo zadovoljna. "Nisem si mislila, da bom spet osvojila zlato medaljo. Posebej, ker je bilo deževno in hladno." Njen oče in trener Iztok je dodal, da so bile razmere za tekmovanje, še posebej za skok v višino, zelo zahtevne razmere. "Leja je danes spet zmagala v skoku v višino. Rezultati so bili slabši, primerni vremenu, zaradi mraza in dežja. Preskočila je 165 centimetrov v zadnjem poskusu in tako zmagala."

"Spet je dala vse od sebe"

Iztok še pravi, da so nad rezultatom presenečeni tudi zaradi poškodbi, s katerimi se bori Leja. "A vendarle je res spet dala vse od sebe." Z izkupčkom so seveda zadovoljni. "Navdušeni! Nismo si niti mislili na kaj takega, razen, da bomo dosegli kakšen dober rezultat. Nikakor pa ne zlatih medalj. Vračamo se z dvema zlatima medaljama, doma nas vsi že nestrpno pričakujejo. Prav tako pa mi komaj čakamo, da pridemo domov," dodaja.

O načrtih v prihodnje

"Ko pridemo domov, gremo najprej v rehabilitacijo noge, kolena in kvadricepsa. V letošnjem letu verjetno ne bomo več tekmovali, bova se pa pripravljala na svetovno prvenstvo v dvorani v naslednjem letu. Načrt je, da se dobro pripravimo, da bomo zdravi in da lahko rečemo, da gremo na medaljo," še je povedal Iztok Glojnarič.

Popoldne Leji pripravljajo sprejem

Zlati Leji Glojnarič v Brežicah popoldne pripravljajo sprejem ob vrnitvi v domovino. Kot pravijo v Brežicah, kjer občina letos nosi naziv Evropsko mesta športa 2022, želijo v sodelovanju z Atletskim klubom Brežice iskreno čestitati Leji in njenemu trenerju Iztoku Glojnariču za izjemen uspeh. Sprejem bo od 18.30 ure naprej na dvorišču gradu Brežice,v programu bodo sodelovale mažoretke iz Dobove, skupina Boom in Nuša Derenda.

 

atletika
brežice
video

Pridružite se nam