Skip to main content
V Posavju 8.8° C Sreda, 24. 2024
29.11.2021
17:34
Maja Lazanski, Reka
Foto: Karate klub Brežice
Od petka do nedelje, 26. do 28. novembra, je na Reki potekalo 21. Balkansko karate prvenstvo za kadete, mladince in U21 člane.

Balkansko prvenstvo v karateju

REKA, HRVAŠKA Na tekmovanju je sodelovalo 13 držav s 731 tekmovalci, med njimi je s slovenskim grbom nastopila tudi mlada tekmovalka iz Karate kluba Brežice Maja Lazanski.

Maja je nastopila že v prvi kategoriji tekmovanja, kate kadetinje. Tekmovala je v skupini 22-ih kadetinj iz 10-ih držav, ki so bile razdeljene v dve skupini po 11 tekmovalk. Maja je na tatami stopila zadnja. Izvajala je močno kato Paiku. Kljub živčnosti se je uspela zbrati in kato izvedla močno, hitro ter tehnično dovršeno. Pet sodnikov je Maji v ocenah od ena do deset podalo najnižjo oceno sedem in najvišjo oceno osem, kar ji je v skupnem seštevku prineslo dobro oceno 22,28. S svojo borbenostjo si je tako prislužila 6. najboljši rezultat v svoji skupini in po oceni premagala reprezentančno prijateljico Hano Zager, ki je za svojo izvedbo zahtevne kate Gojushiho dai dobila oceno 20,00. Ker je bila skupina kadetinj za las premajhna, da bi v naslednji krog potovalo osem tekmovalk, je Maja svoje tekmovanje morala tu končati. Pot v naslednji krog, ki bi pomenil borbo za medalje, so si priborile štiri tekmovalke, Maji pa je za preboj zmanjkalo zgolj 0,30 točke.

To je bila Majina prva velika tekma, kjer je nastopila s slovensko karate reprezentanco in brez težav lahko rečemo, da je bil nastop zelo uspešen. Maja je že s svojo prvo izkušnjo dokazala, da je tik pred tem, da sega po visokih mestih tudi na tekmovanjih izven Slovenije. Novih tekem v prihodnosti ne bo zmanjkalo, kmalu pa se bo Maji pridružila tudi klubska prijateljica in še ena slovenska reprezentantka v katah, Maja Lakner, ki jetokrat zaradi bolezni ostala doma. Naši tekmovalki sta še mladi, a že zdaj napovedujeta bodoče uspehe.

Karate klub Brežice

brežice
karate klub brežice
borilni športi

Pridružite se nam

Poglejte tudi