Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
13.09.2021
14:11
Matic IVačič, speedway
Foto: arhiv ePosavje
V madžarskem Nagyhalaszu so pripravili zadnjo državno odprtega prvenstva Slovenije, Slovaške in Madžarske v speedwayu, na kateri je Matic Ivačič potrdil naslov državnega prvaka.

Ivačič potrdil naslov državnega prvaka

NAGYHALASZ Na dirki na Madžarskem je zaradi obveznosti v poljski ligi manjkal Nick Škorja, član Avto moto društva Krško, prav tako pa ni bilo niti še zmeraj poškodovanega, njegovega klubskega kolega, Mirana Praznika. Na dirki so manjkali slovaški vozniki, štartno listo so dopolnili vozniki iz Poljske in Češke. Na dirki je izstopal Poljak Pawel Miesiac, ki je v rednem delu zbral maksimalnih 15 točk. 

Grmek prehitel Štojsa in se zapeljal na 3. mesto

Matic Ivačič, član ST Lendava, je v petih vožnjah štirikrat zmagal, enkrat je v cilj pripeljal tretji in je v rednem delu zbral 13 točk. Anže Grmek (AMTK Ljubljana) je z dobrimi vožnjami zbral 10 točk, Denis Štojs (AMD Krško) pa le 4. Štojs je v osmi vožnji padel in se lažje poškodoval, nato pa zaradi vrtoglavice in slabosti ni več nastopil. Na žalost je tako izgubil 3. mesto v državnem prvenstv Slovenije, saj ga je prehitel Grmek, ki je osvojil tudi naslov državnega prvaka med mladinci.

V skupnem prvenstvu na prvih štirih mestih Slovenci

V državnem prvenstvu Slovenije je z 58 točkami slavil Ivačič, štiri manj jih je zbral Škorja, 44 točk Grmek, eno manj Štojs, Praznik je končal na 5. mestu s 16 točkami. V končnem točkovanju skupnega državnega prvenstva je sta Škorja in Grmek zamenjala mesti, četrto mesto je osvojil Štojs, na 5. in 6. mestu pa sta končala Madžara Fazekas in Kovacs.

(bš, eP)

speedway
krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja