Skip to main content
V Posavju 6.1° C Četrtek, 25. 2024
13.05.2019
19:31
Foto: NK Krško
Mlada generacija nogometašev Nogometnega kluba Krško se je tudi letos udeležila močnega
mednarodnega turnirja v Splitu (2. - 5. maj), imenovanega Dalmatinko cup.

Ekipa U13 (letnik 2006) osvojila 2. mesto na Dalmatinko cupu

Mladi Krčani izgubili v finalu Mladi nogometaši so prikazali odlične predstave in potrdili, da sodi nogometna šola NK Krško v sam vrh mladinskega nogometa v regiji. Odpravo NK Krško v Splitu je potekala pod budnim očesom Iztoka Kapušina, ki je vodja nogometne šole NK Krško, tekmovanje so s tribun spremljali tudi starši naših nogometašev. Selekcija 2006 se je v zelo močni konkurenci uvrstila v veliko finale, kjer jih je čakal ukrajinski velikan Shakhtar iz Donjetska. Že v polfinalu so varovanci trenerjev Dženana Zaimovića premagali prvoligaški klub iz ukrajinske prestolnice, Arsenal iz Kijeva. Edini zadetek na srečanju je dosegel Gal Krajnčič.

Več o delovanju nogometne šole NK Krško bomo na naših straneh več objavili v naslednjih dneh, ko smo se pogovarjali z Iztokom Kapušinom, vodjo Nogometne šole NK Krško.

Andraž Sotelšek prejel nagrado za najboljšega vratarja Kot že rečeno, so v finalu nasproti stali ukrajinski nogometaši, ki so opravičili vlogo favorita in premagali ekipo NK Krško. Edini zadetek za Krčane je v finalu dosegel Gal Kranjčič. Drugo mesto na prestižnem turnirju je vsekakor odličen rezultat, ob tem pa dodajmo, da je vratar Krškega Andraž Sotelšek prejel nagrado za najboljšega vratarja turnirja. Generaciji fantov letnika 2007, katerih trener je Žiga Jurečič, se je po lanskem zmagoslavju v Splitu tokrat zataknilo v četrtfinalu. Po zelo dobri igri Krčanov in dominaciji na igrišču, so vendarle na koncu odločale najstrožje kazni, kjer pa so bili uspešnejši kasnejši zmagovalci turnirja, nogometaši poljskega FC Zaglebie Lubin.

NK Krško

krško
nk krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja