Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
02.06.2022
14:36
Slovenija U18, nogomet
Foto: NZS
Mladi nogometaši slovenske reprezentance do 18 let so v sredo v Krškem z 2:0 premagali vrstnike iz Poljske.

SLOVENIJA U18 - POLJSKA U18
2:0 (0:0)

Semafor:

  • 1:0 - 68. minuta - Ilenič (Slovenija)
  • 2:0 - 79. minuta - Kuzmić (Slovenija)

Slovenija U18: 
Štubljar (45' Dermastija), Kuzmić, Ilenič, A. Ristić (59' Kasalo), Trdin (74' Sitar), Černe (59' Čuber Potočnik), Selan (74' M. Ristić), Klašnja, Krupič (59' Puconja), Kerezovič (46' Lorber), Ivanšek. Selektor: Anton Žlogar.

Poljska U18:
Zych, Koperski, Michalski, Kaminski (62' Predenkiewicz), Kozubal, Urbanski (81' Kolan), Matyjewicz (62' Chmiel), Biniek (72' Antczak), Kowalczyk (62' Stalmach), Drapinski, Brzozowski. Selektor: Marcin Brosz.

Prvo tekmo dobili Slovenci, še enkrat čez teden dni

KRŠKO V prvem polčasu prijateljske tekme med reprezentancama Slovenije in Poljske na Stadionu Matije Gubca v Krškem ni bilo zadetkov, zato pa sta v drugem polčasu padla dva. V 68. minuti je Slovence v vodstvo popeljal Ilenič, enajst minut pozneje je prednost podvojil Kuzmić in postavil končnih 2:0 (0:0). Slovenci se bodo čez teden dni v Krškem še enkrat pomerili s Poljaki.

"Naša zmaga je zaslužena"

"Mislim, da je naša zmaga zaslužena. V prvem polčasu smo imeli nekaj dobrih situacij, predvsem iz prekinitev, igrali pa smo proti zelo dobri reprezentanci Poljske, ki ji nismo dopustili veliko priložnosti. Iz dveh protinapadov in lepih prehodov smo dosegli zadetka, Poljska pa je imela v drugem polčasu nekaj več pobude, vendar si ni uspela ustvariti resnejših priložnosti," je za spletno stran Nogometne zveze Slovenije povedal selektor Anton Žlogar. In dodal, da je zadovoljen s pristopom, odnosom, igro in rezultatom. "Čestitam fantom, imamo pa še precej rezerv, za katere si želim, da jih popravimo do kvalifikacij."

nogomet
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi