Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
23.08.2021
07:41
Pia Marie Ružič
Foto: Šahovski klub Triglav Krško
S prvim avgustom se je pričel Mladinski svetovni pokal v pospešenem šahu za leto 2021. Tekmovanje bo potekalo v dveh delih, med 1. in 20. avgustom se bo nastopilo na izbirnem turnirju.

Mladinski svetovni pokal v pospešenem šahu

KRŠKO Najboljši posamezniki v starostni kategoriji bodo nato tekmovanje nadaljevali v finalnem delu, ki bo potekal med 26. in 31. avgustom.

S tekmovanji sta najprej pričela Anže Daničič in Pia Marie Ružič. V uvodnih krogih je bolje štartala Pia Marie, ki je po prvem tekmovalnem dnevu zbrala1.5/2 točke. Tudi v nadaljevanju je ves čas držala korak z vrhom in se v zadnji partiji – skladno s svojo kvaliteto – tudi borila za končno uvrstitev na zmagovalnem odru. Žal se ji tokrat kljub odlični igri v zadnji partiji to ni čisto posrečilo. Vseeno je Pia Marie tekmovanje končala na zelo visokem 19. mestu.

Anže je svojo prvo zmago dočakal v drugem tekmovalnem dnevu. V nadaljevanju si je ves čas izmenjeval udarce s svojimi nasprotniki, svoje prvo mednarodno online tekmovanje pa je končal z obilo nabranimi izkušnjami in končnimi 4. točkami.

V drugem tednu je s tekmovanjem pričel Bruno Glas, ki je prvo polovico tekmovanja odigral zelo prepričljivo in iz prvih 5 partij zbral 3 točke. Žal je v nadaljevanju nekoliko popustil, zmanjkalo pa mu je tudi nekaj športne sreče, ter v preostalih partijah zabeležil zgolj še en remi.

Zadnja med našimi predstavniki se je za elektronsko šahovnico podala Pika Radej. Pika je ves čas tekmovanja držala korak s konkurenco ter bila pred zadnjim dnem še vedno na 50% beri 4 točk. Žal se ji kljub dobri igri v obeh zadnjih partijah – obakrat je imela precej boljše položaje – nastop ni čisto izšel in je po spregledih v obeh spopadih ostala brez točk na zadnjem tekmovalnem dnevu.

Pia Marie Ružič – D18

Pia Marie je na koncu zbrala 6.5 točk iz 10 partij in turnir končala na visokem 19. mestu med več kot sto igralkami. V zadnjem krogu se je na 2. šahovnici borila za uvrstitev na zmagovalni oder s Tarasenko Aliaksandro, ki je v partiji žal slavila in sama končala na drugem mestu. Glede na res izjemno številčno konkurenco in zelo male razlike pri vrhu, gre kljub porazu v zadnji partiji za izjemno dober rezultat. Drug slovenka na tekmovanju, Nuša Hercog, je tekmovanje zaključila na 44. mestu s 5 točkami, tretja najboljša predstavnica naše države, Vita Širaj, pa je tekmovanje končala na 93. mestu.

Anže Daničič – F10

Anže Daničič je svoj krstni nastop na mednarodnih tekmovanjih zaključil s 4 točkami in končnim 169. mestom med 227 tekmovalci. Pridobil je pomembne izkušnje, ki jih je v drugem delu tekmovanja že s pridom izkoriščal, saj je v drugi polovici zbral 3/5 točk. Vsekakor lepa popotnica za prihodnja tekmovanja.

Bruno Glas – F12

Bruno Glas je s tekmovanjem pričel v drugem tekmovalnem tednu. Začel je zelo udarno in v prvi polovici prvenstva zbral 3/5 točk. Žal so se mu v nadaljevanju v igro prikradli spregledi, ki jih vsaj deloma lahko pripišemo tudi formatu tekmovanja, saj je Bruno precej bolj nevaren za šahovnico v živo kot pred računalniškim zaslonom. Tekmovanje je končal s 3.5 točkami ter s to točkovno bero zasedel končno 163. mesto.

Pika Radej – D14

Pika Radej je v 3 tekmovalnem tednu zaokrožila nastope naših mladincev. Pika je prikazala zelo zrelo igro in se zgolj zaradi pogostih drobnih spregledov znašla na polovičnem izkupičku 4/8 točke pred zadnjim tekmovalnim dnem. V svojih sklepnih nastopih je dvakrat nadigrala svoji nasprotnici, vendar obakrat napravila kritični spregled v zaključku partije. Tako je tekmovanje končala na končnem 105. mestu, za njeno igro pa ji moramo vendarle iskreno čestitati!

Taja Guid – D14

Taja je dala prednost nastopu na mednarodnem turnirju na Šolti, kjer se je igralo za šahovnicami in ne pred zasloni.

Šahovski klub Triglav Krško

krško
šahovski klub triglav krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja