Skip to main content
V Posavju 5.5° C Četrtek, 25. 2024
30.06.2021
10:00
Pogačar, Tour de France
Foto: ePosavje.com
Se še spomnete, kako je bilo živahno v Krškem ob prihodu kolesarske karavane Dirke po Sloveniji? Tako je bilo na cilju 4. etape Dirke po Franciji v Fougèresu, s predhodnico kolesarske karavane.

Na cilju 4. etape Dirke po Franciji v Fougèresu

Po nedavno končanem teniškem turnirju Roland-Garros v Parizu bo Francija naslednje tri tedne dihala s kolesarji na Tour de France, Dirki po Franciji. Če je v Posavju živahno na 3. etapi Dirke po Sloveniji pred 18 dnevi, ko se je 11. junija v Krškem končala etapa s štartom v Brežicah, je veliko živžava tudi na precej večji etapni dirki od slovenskega Toura.

Na cilju 4. etape Dirke po Franciji v Fougèresu je bilo vse pripravljeno na prihod karavane. V mestu je vse v znamenju dirke, celo izložba bližnje knjigarne. Na samem ciljnem prostoru vsakega obiskovalca najprej čaka kontrola prtljage. Navijači so se v ciljnem prostoru začeli zbirati že dobro uro in pol pred napovedanim prihodom kolesarske karavane.

Tokratno etapo je zaznamoval protest kolesarjev, ko naj bi organizatorji kršili pravila. Kolesarje v karavani je zmotilo, da je bil ciljni sprint proti pravilom postavljen navzdol in so 200 metrov pred ciljem "zvozili" ovinek, v katerem sta pri visoki hitrosti padla kolesarja in poškodovana obležala.

Fotogalerija (Foto: ePosavje.com):

Navijači v cilju že dve uri pred napovednim prihodom

Gledalci so lahko v ciljni areni spremljali etapo na velikem zaslonu, v ciljni areni ob prostoru za podelitev majic najboljšim so zagreti navijači čakali že dobri dve uri pred prihodom v cilj. Fougères je sicer manjše mesto v Bretaniji in ob reki Couesnon z okrog 20.000 prebivalcev, je na seznamu francoskih umetnostno zgodovinskih mest in ima eno najveličastnejših utrdb v Franciji.

Varnost, varnost, varnost

Za varnost je povsod dobro poskrbljeno in vidimo lahko prizore, ki jih pri nas nismo vajeni. Policisti s psi, vojaki z avtomatskim orožjem. Mi teh prizorov k sreči res ne poznamo, a v Franciji so povsod. In ja, tudi letos je dirka v znamenju epidemije COVID-19. Brez certifikata o cepljenju ali potrdila o opravljenjem testiranju ob cesti ne moreš navijati.

(eP)

kolesarstvo
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi