Skip to main content
Sreda, 17. april 2024
24.02.2020
14:06
Karate klub Brežice na Polzeli
Foto: Karate klub Brežice
Na letošnjo pustno soboto je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s Karate klubom Polzela pripravila Državno člansko prvenstvo v karateju za leto 2020.

Nastja Galič ponovno na zmagovalnem odru

Državno prvenstvo v karateju na Polzeli

POLZELA Na tekmovanju je nastopilo 67 tekmovalcev iz 25-ih slovenskih klubov. Karate klub Brežice je po daljši odsotnosti s tatamijev zastopala Nastja Galič, ki se je uspela ponovno uvrstiti med najboljše na zmagovalne stopničke, kjer je tokrat prejela bronasto odličje. Nastja se je tokratnega državnega prvenstva udeležila po daljši rehabilitaciji kolena, ki je Nastji preprečila trening kar za osem mesecev. Kljub vsemu se je Nastja v zadnjem trenutku odločila za nastop na državnem članskem prvenstvu in kljub dolgi odsotnosti v konkurenci 17-ih članic ponovno stopila na zmagovalne stopničke, kar kaže na njeno izjemno borbenost in talent.

Osvojila je tretje mesto

V prvem krogu je izvedla kato Paiku in z oceno 26,14 zmagala v svoji skupini in dosegla drugo oceno od vseh tekmovalk. V drugem krogu je izvajala kato Annan Dai in dosegla oceno 25,94, s katero je dosegla drugo oceno v skupini in za las za 0,3 točke zgrešila finale. V borbi za tretje mesto je izvajala kato Suparimpei in ponovno zmagala ter tako na koncu osvojila bronasto odličje. Nastja je vsekakor s svojim nastopom več kot zadovoljila, saj je v zadnjem času namesto rednega treninga opravila izobraževanje in izpit za trenerja karateja ter opravila vse študijske obveznosti na magistrskem študiju psihologije, kjer ji je ostala le še zaključna magistrska naloga. "Upamo, da se bo Nastja posvetila športni psihologiji, saj jo trenerji slovenske reprezentance prosijo za pomoč, da bi s svojimi izkušnjami in znanjem pripomogla k še boljšim uspehom slovenskih reprezentantov. Prav tako je Nastja zelo priljubljena med mlajšimi generacijami, kar se je pokazalo tudi na tem prvenstvu, ko so se mlade karateistke z veseljem posvetovale z eno svojih vzornic," pravijo v brežiškem klubu.

Državno prvenstvo za veterane

V okviru Državnega prvenstva za člane je potekalo tudi Državno prvenstvo za veterane, kjer sta v konkurenci veteranke + 50 let nastopili dve brežiški rekreativni tekmovalki Mateja Petančič in Metka Galič. Obe sta osvojili odličji, Mateja bronasto, Metka pa srebrno. " čimer sta pokazali, da se lahko karate trenira tudi takrat, ko že imaš vnuke," še dodajajo v Karate klubu Brežice.

(bš)

brežice
borilni športi
fotogalerija

Pridružite se nam