Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
08.11.2022
11:15
Neli, Ema, DBV Katana Globoko
Foto: DBV Katana Globoko
V Abu Dhabiju se končuje svetovno prvenstvu v Ju-Jitsu, na katerem sta pretekli ponedeljek Jedrt Jevševar in Maruša Rus osvojili odlično 5. mesto.

Neli in Ema končali na 5. mestu

BREŽICE V petek sta na tatami stopili še njuni klubski kolegici – Neli Rožman in Ema Šušterič, ki sta prav tako nastopili v disciplini duo sistem v kategoriji mladink. Dekleti sta že takoj na začetku naleteli na močni nasprotnici – tekmovalki s Tajske, ki sta upravičili naziv favoritinj in našim dekletom preprečili uvrstitev v boj za finale.

Neli in Ema sta se tako uvrstili v repasaž, kjer sta najprej suvereno premagali nasprotnici iz Vietnama, kasneje pa po napeti borbi izgubili proti Belgijkama. Na koncu sta osvojili 5. mesto, kar je lep rezultat na njunem prvem nastopu na svetovnem prvenstvu. "Neli in Emi iskreno čestitamo za njun uspeh! Prav tako čestitke tudi preostalim tekmovalcem slovenske Ju-Jitsu reprezentance," so zapisali v DBV Katana.

Dejan Kink

Na tatamiju tudi sodnik Dejan Kink

Poleg tekmovalcev in trenerjev pa sta se svetovnega prvenstva udeležila tudi dva slovenska sodnika, eden izmed njiju je član Katane - Dejan Kink, ki je kot mednarodni sodnik delil pravico na tatamiju.

DBV Katana

borilni športi
ju-jitsu
dbv katana globoko

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja