Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
07.04.2019
19:01
Foto: arhiv ePosavje
V zadnji tekmi 25. kroga 1. slovenske nogometne lige so krški nogometaši gostovali v Kidričevem pri Aluminiju, tekmo ste lahko v tekstovnem prenosu spremljali na ePosavje.com.

NK Aluminij : NK Krško
1:1 (1:1)

Semafor:

  • 1:0 - 5' - Štor (NK Aluminij)
  • 1:1 - 22 - Ilić (NK Krško)

Postava:

NK Aluminij:
Janžekovič, Jakšič (od 79. Grgić), Koblar, Kontek, Amuize, Vrbanec, Petrovič, Muminović, Leko (od 68. Marinšek), Maloku, Štor (od 79. Kranjc).

NK Krško:
Frelih, Volarič, Cetina, Ilić, Štefulj, Jandrek, Kordić, Ogrinec, Perić (od 74. Kovačič), Volaš, Vukušić (od 82. Vekič).

Hitro vodstvo domačih, izenačenje Ilića

Prva točka za Panadića

V prvem polčasu so gledalci v Kidričevem videli še največ od igre. Že v 5. minuti je po hitri akciji domače v vodstvo povedel Štor. Krčani niso dolgo čakali na izenačenje, že v 22. minuti je po podaji Ogrinca s kota v domačem kazenskem prostoru najvišje skočil Ilić in s svojim prvencem v zelenem dresu poskrbel za izenačenje. Kakor se je izkazalo pozneje, je bil rezultat prvega polčasa 1:1 tudi rezultat srečanja. Iz drugega dela si bomo zapomnili razbito igro, veliko žog v zraku in rumene kartone na obeh straneh, sicer pa tudi prvo točko za novega trenerja na krški klopi.

Kako naprej? Krčane že v sredo na domačem Gubcu čaka srečanje 26. kroga, ko v Krško prihajajo Mariborčani. Srečanje se bo začelo ob 16. uri in 45 minut.

IZ MINUTE V MINUTO:

0' Krčani igrajo v postavi Frelih, Volarič, Cetina, Ilić, Štefulj, Jandrek, Kordić, Ogrinec, Perić, Volaš, Vukušić.

5' GOOOL - Prva priložnost na srečanju. Domačini so izpeljali hiter napad, Jakšič je z glavo podaljšal do Vrbanca, ta je z lepo podajo z desne našel Štora in premagal krškega vratarja Freliha.

22' GOOOL - Krčani so imeli v 22. minuti prvi strel iz kota. Sandi Ogrinec je podal z desne, tam so skočili štirje Krčani, najvišji je bil Milan Ilić in ob desni vratnici Janžekoviča izenačil na 1:1. Tretji strel Krčanov na vrata domačinov, prvi v okvir vrat in prvi zadetek.

26' Gostje so v sredini pustili preveč prostora, Leko se je z dobrih 20 metrov odločil za strel v desni spodnji kot Freliha, a je bil ta na mestu.

28' RUMENI Leko je zaradi simuliranja prekrška na robu krškega kazenskega prostora prejel rumeni karton.

31' Krčani so znova pustili veliko prostora na sredini, Leko je ponovil strel iz 26. minute, znova desno spodaj, Frelih je bil na žogi, a je ta zletel v gol avt.

43' Pritisk Krčanov na sredini igrišča se je obrestoval, Jandrek je pridobil nekaj več prostora in prišel do strela, žoga pa se je odbila v drugi krški kot.

45' POLČAS V KIDRIČEVEM - 1:1


46' Nadaljevanje tekme na Štajerskem

52' V prvih minutah nadaljevanja brez posebnosti. V 48. minuti je na Janžekovičeva vrata streljal Volaš, v nadaljevanju pa strela Leka in Malokuja. V dveh zaporednih obrambnih akcijah nekaj nesporazuma krške obrambe in dve podaji Freliha brez pravega cilja.

57' RUMENI Elvir Maloku (Aluminij)

59' RUMENI Ante Kordić (NK Krško)

65' Volarič na desni ni našel Volaša, sledil je hiter protinapad domačih, Maloku je z leve sprožil proti krškim vratom, Frelih pa se je izkazal z lepo parado.

68' MENJAVA Aluminij: Leko -> Marinšek

69' V hitri akciji je Ogrinec podal naprej Vukušiču, strel z roba 16m je končal mimo desne vratnice domačega vratarja Janžekoviča. Lepa priložnost, slaba izpeljava.

70' Štefulj je z leve podal v domači kazenski prostor, žoga je preletela Volaša, na drugi vratnici pa žal ni bilo nikogar v zelenem dresu.

73' RUMENI Ivan Kontek (NK Aluminij)

74' MENJAVA Krško: Perić -> Kovačič

79' MENJAVA Aluminij: Jakšič -> Kranjc in Štor -> Grgić

82' MENJAVA Krško: Vukušić -> Vekič

82' Na igrišču brez posebnosti. Še vedno spremljamo razbito igro z veliko žog po zraku in nekaj nenatančnimi podaji.

83' RUMENI Luka Vekič (NK Krško)

86' Jandrek je imel na robu domačega kazenskega prostora lepo priložnost, nameril z desnico, žoga je letela v levi spodnji kot, Janžekovič pa je žogo z zadnjimi močmi odbil v kot iz katerega Krčani niso prišli do omembe vredne priložnosti.

90+2' RUMENI David Kovačič (NK Krško). Njegov četrti, zaradi katerega bo izpustil sredino tekmo z Mariborom.

90+3' KONEC SREČANJA - 1:1 (1:1)

Pridruži se nam na FB Šport v Posavju:

25. krog 1. SNL:

Triglav : Maribor 1:2
Celje : Domžale 2:3
Gorica : Mura 0:1
Olimpija : Rudar 3:3
Aluminij : Krško 19:00

Lestvica po 25. krogu:

    Tekem Točke
1. Maribor 25 57
2. Olimpija 25 47
3. Domžale 25 37
4. Mura 25 35
5. Celje 25 34
6. Aluminij 25 34
7. Triglav Kranj 25 28
8. Gorica 25 26
9. Rudar Velenje 25 26
10. Krško 25 17

(bš)

krško
nk krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja