Skip to main content
V Posavju 5.9° C Četrtek, 25. 2024
02.09.2019
17:59
Foto: arhiv ePosavje
Nogometni klub Brežice letos praznuje 100 let. V nadaljevanju objavljamo njihovo izjavo za javnost.

Izjava za javnost (v izvirniku):

100-letnica NK Brežice 1919

V Nogometnem klubu Brežice smo zelo ponosni na bogato zgodovino kluba, ki sega med ene najstarejših v Sloveniji. Gre za organizacijo, ki predano in nesebično skrbi za športno izobraženost najmlajših kot tudi za tekmovalni duh najstarejših.

Nogomet se v Brežicah igra že od leta 1919, kar je v slovenskem in širšem merilu zavidljiva doba za ohranjanje posamezne športne panoge, hkrati pa signal, da je nogomet doma tudi v Brežicah. Ves čas doživljamo vzpone in padce, vendar se nogomet sedaj igra ter razvija pod taktirko, pred šestimi leti ustanovljenega kluba z imenom Nogometni klub Brežice 1919. Ne glede na visok rang tekmovanja in visoke cilje ostaja osnovna usmeritev članskega moštva razvoj domačih igralcev. Letošnje leto je zato prelomno, saj se so se letos članskemu moštvu priključili kar trije doma vzgojeni igralci, ki tudi uspešno nastopajo za prvo ekipo.

V nadaljevanju še nekaj rezultatov mladinske in otroške nogometne šole, doseženih v zelo kratkem obdobju, in jih zato ni moč spregledati:

  • število registriranih igralcev je zraslo iz 40 na sedanjih 283, kar pomeni, da v klubu trenira več otrok kot jih ima večina OŠ v občini Brežice;
  • klub tekmuje z vsemi selekcijami, in sicer od najmlajših do članov;
  • na posamezno generacijo trenira od 15 pa do 25 otrok, ki jih selekcioniramo preko Otroške nogometne šole Petelinčki, ki deluje po vseh OŠ v občini Brežice.
  • skoraj vse ekipe zasedajo mesta v zgornjem delu svojih lig, kar je nedvomno rezultat dobrega dela in nenehnega izobraževanja vseh, ki sodelujejo v trenažnem procesu;
  • klub si je v teh letih pridobil ugled v nogometnih in ostalih športnih krogih predvsem zaradi odlične organiziranosti in odličnih športnih dosežkov;
  • cilj v tej sezoni je uvrstitev starejših dečkov v I. slovensko ligo in uvrstitev kadetske ter mladinske ekipe v II. SML in II. SKL, ter nadaljevati uspešno nastopanje članov v II. SNL;
  • klub ima eno zaposleno osebo in pogodbeno vezanih pa 16 trenerjev;
  • proračun kluba se je v zadnjih petih letih povečal za kar 10 x, kljub temu je potrebno uporabljati inovativne pristope in ter ogromno volonterskega dela.

7. septembra 2019 bo na nogometnem stadionu v Brežicah posebno celodnevno slavnostno športno dogajanje z nogometnimi tekmami, glasbo, kulinariko, srečelovom in presenečenji ob 100 letnici kluba.

NK Brežice 1919

brežice
nogometni klub brežice
nogomet

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja