Skip to main content
V Posavju 5.7° C Torek, 23. 2024
08.10.2021
08:47
Mark Španring, reprezentanca U21
Foto: Sportklub
Mlada slovenska nogometna reprezentanca U21 je v četrtek v Celju, v tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2023, z Angleži odigrala neodločeno. Zadetek za vrnitev igro je prispeval Krčan Španring.

Španring vrnil Slovence v igro

CELJE Varovanci trenerja Milenka Ačimovića so po zaostanku ob polčasu z rezultatom 0:2 v drugem delu pokazali boljšo igro in povsem drug obraz, dvakrat zadeli in do konca srečanja obdržali točko. 

Slovenija U21 : Anglija U21
2:2 (0:2)

Semafor:

  • 0:1 Gallagher (5.)
  • 0:2 Palmer (4)
  • 1:2 Španring (49.)
  • 2:2 Stojinović (66.).

Slovenija:
Turk, Mutavčić (od 37. Španring), Stojinović, Zec (od 52. Laci), Pavlović, Markuš, Zabukovnik, Žugelj (od 80. Vešner Tičić), Svetlin, Matko, Flakus Bosilj (od 80. Cipot).

Anglija:
ursik, Aarons (od 63. Livramento), Guehi, Harwodd-Bellis, Thomas, Skipp, Gakkagher, Raamsey, Smith Rowe, Brewster (od 70. Balogun), Palmer (od 69. Tyreece).

Kako so padali zadetki?

V 5. minuti je goste v vodstvo popeljal Gallagher, deset minut pozneje so po zadeku Palmerja Angleži vodili že z 0:2 in to je bil na koncu tudi rezultat polčasa. Po prihodu iz garderobe so se Slovenci opogumili in v 49. minuti je svoj prvenec v mladi reprezentanci dosegel Mark Španring, Krčan na trenutnem delu v ljubljanskem prvoligašu, ekipi NK Bravo. Izenačenje je prišlo v 66. minuti, ko je po udarcu iz kota z glavo zadel Stojinović.

V ponedeljek v Albaniji

Slovenci so po treh krogih s štirimi točkami na 4. mestu, v ponedeljek bodo gostovali v Albaniji.

Šeško zvečer s člani na Malti

Radečan Benjamin Šeško bo od 20. ure in 45 minut na Malti s člansko reprezentanco lovil pomembne točke v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2022. "Čaka nas zelo motivirana domača vrsta. Nenazadnje tudi njihovi igralci igrajo za svojo reprezentanco. Treba bo igrati disciplinirano, organizirano z neko mero agresivnosti, iskati druge žoge, s hitrimi prehodi prihajati pred gol in realizirati priložnosti," je pred tekmo na Malti povedal selektor Kek. V ponedeljek zvečer bodo Slovenci v Mariboru igrali z Rusijo.

(bš, eP)

nogomet
krško

Pridružite se nam

Poglejte tudi