Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
03.09.2021
13:18
Žiga Frelih
Foto: arhiv ePosavje
Na ePosavje.com spremljamo dogajanje na slovenski nogometni tržnici. Posavski nogometaši so pred novo sezono zamenjali kar nekaj športnih sredin, zadnje informacije v nadaljevanju novice.

NOGOMETNA TRŽNICA - POLETJE 2021

PETEK, 3. SEPTEMBER 2021

(13:12) Brekalo v Brežicah

Ivan Brekalo (2000) se iz Novega mesta seli v Brežice, kjer bo igral še en 21-letnik, Anej Mrežar, dosedanji član ravenskega Fužinarja.

(13:09) Regvar se vrača v Krško

V Nogometnem klubu Krško so nazadnje registrirali štiri nove igralce, od tega bodo za nastop v članski ekipi znova kandidiral Ian Regvar, ki je bil na Gubcu že v sezoni 2012/2020. Prav tako iz NK Kuštošija je prišel Adrian Gale, iz zagrebškega Dinama pa Boško Bošković.

(13:04) Žiga Frelih na Portugalskem

Nekdanji vratar NK Krško Žiga Frelih bo kariero nadaljeval v ekipi portugalske prve lige, Primeira Lige, v ekipi Gil Vicente F.C.

SREDA, 1. SEPTEMBER 2021

(11:17) Vukušić v Messino

Ante Vukušić, ki je v 1. slovenski nogometni klici na 69 srečanjih odigral 5.266 minut ter dosegel 30 zadetkov, od tega štiri zadetke v 27 nastopih v zelenem krškem dresu, je novi član A.C.R. Messina, kluba v italijanski seriji C.

(10:36) Brežičani ostali brez prvega vratarja

V zapisniku 49. seje Registracijske komisije Nogometne zveze Slovenije, ki je potekala v torek, 31. avgusta, je zapisano, da so novomeški nogometaši registrirali novega vratarja. Tim Kruljac je namreč postal član NK Krka. 25-letnik je doslej v 2. slovenski nogometni ligi kot član NK Brežice 1919 odigral 46 tekem in 4.140 minut, v 3. ligi je z Brežičani odigral 36 tekem in 3.240 minut, za seboj pa ima tudi pet tekem v Pokalu Slovenije.

Ibrahim Mensah

PETEK, 13. AVGUST 2021

(08:32) "Ibro" ostaja v Ljubljani, iz Brava se seli na Slovan

Nekdanji ljubljenec krškega občinstva Ibrahim Arafat Mensah se po igranju za NK Bravo v 1. slovenski nogometni ligi in NK Triglav v 2. ligi zdaj seli na Slovan. "Ibro" je v 1. slovenski nogometni ligi zbral 84 nastopov in dosegel 19 zadetkov, odigral je 5.611 minut, v desetih pokalnih nastopih je dosegel štiri zadetke.

(08:30) Pet novih registrirali v ND Posavje Krško

Pet novih nogometašev so na zadnji "registraciji" igralcev v svoje vrste dodali v ND Posavje Krško, njihova članska ekipa nastopa v 3. slovenski nogometni ligi. Novi registirani igralci so Timotej Rešetič, Saša Miljanović, Elvir Dubinović, Leonis Cekaj in Blaž Tomšič.

Poletni prestopni rok sicer traja od 1. julija do 31. avgusta.

TOREK, 3. AVGUST 2021

(09:32) Bagola v Krškem

Krčani so konec julija registrirali  Tarika Bagolo, ki je na Gubca prišel iz Olimpije.

(09:27) Brežičani nazadnje registrirali sedem igralcev

V brežiškem klubu na zadnji registraciji igralcev prijavili sedem novincev, med drugim je iz Krškega prišel Matic Mrvič, iz Krke Filip Sivonjić, iz Domžal Matevž Femec in Marko Mitrović, novi člani pa so še Rok Gorenc, Matic Krašovic in Marin Vujčić.

(09:11) Koritnik v Novem mestu

Napadalec Gašper Koritnik, otrok krškega travnika, je po sedmih tekmah za Celje v prvoligaški sezoni 2020 / 2021 ter desetih tekmah in treh zadetkih v 2. SNL za Fužinar Vzajemci v novi sezoni 2. slovenske nogometne lige igral v Novem mestu. Koritnik je na tekmi v Velenju, ki so jo varovanci krškega trenerja Zorka dobili s 3:4, odigral 21 minut.

(09:03) Vekić iz Kopra v Gorico

Nekdanji član NK Krško, v minuli sezoni član NK Koper, Luka Vekić bo v novi sezoni igral v Novi Gorici. V 6. krogu 2. slovenske nogometne lige bo znova na Gubcu, Novogoričani v Krško prihajajo 5. septembra.

SREDA, 21. JULIJ 2021

(11:35) Krčani registrirali šest igralcev

Za prihajajočo sezono v 2. slovenski nogometni ligi so Krčani v torek uspešno registrirali šest igralcev. V novi sezoni bodo tako v zelenem dresu igrali Matteo Tomiček (iz Brežic se je preselil v Novo Gorico, zdaj se vrača v Posavje), Matic Predanič (prišel iz Brežic), iz Krke v Krško prihajata Anis Miskić in Ognjen Bubnjević, iz Domaže Matic Kurent, iz Španije in ekipe UD Dos Hermanas San Andres pa Jurica Lovrić.

(07:40) Rok Zorko trener NK Krka

Rok Zorko, nekdanji trener NK Krško in NK Brežice 1919, bo v novi sezoni vodil ekipo NK Krka. Krčanu bo pri vodenju novomeške ekipe pomagal Slaviša Dvorančič, donedavni glavni trener brežiške ekipe, sicer pa v času Zorkovega vodenja ekipe njegov pomočnik.

TOREK, 20. JULIJ 2021

 

(13:07) Jurečič in Zakrajšek v Novo mesto

Novomeščani so v lanski sezoni igrali dodatne kvalifikacije za 1. slovensko nogometno ligo. Za naslednjo sezono so se okrepili z nekaj novimi imeni. Tako so iz Brežic prišli Žiga Jurečič, Tomaž Zakrajšek, Andraž Lipec in Marko Felja, iz Krškega pa Josip Krznarić. V krškem dresu bo v novi sezoni nastopal 22-letni Erwin Tiganj.

(13:05) Pušaver in Martić pri Aluminiju

Še en nekdanji Krčan, iz zlatih prvoligaških časov krškega športa, Robert Pušaver se je iz Dekanov preselil k Aluminiju v Kidričevo. Tam bo po novem igral, še lani Brežičan, Tin Martić.

(13:03) Nekdanji Krčan Žan Kumer v Nafto

Nekdanji član NK Krško Žan Kumer se po igranju v kranjskem Triglavu seli k Nafti 1903, prvemu nasprotniku krških nogometašev v novi sezoni 2. slovenske nogometne lige.

PONEDELJEK, 19. JULIJ 2021

(15:44) Nova trenerja članske ekipe NK Krško

V Nogometnem klubu Krško so po koncu lanske sezone, ko so osvojili 10. mesto v 2. slovenski nogometni ligi, prekinili sodelovanje z glavnim trenerjem, Damijanom Romihom. > VEČ

(11:11) Šeško podaljšal s Salzburgom in že zablestel

Osemnajstletnemu Benjaminu Šešku, nogometašu iz Radeč, ki je dve sezoni igral tudi v Krškem, napovedujejo izjemno nogometno prihodnost. To je dokazal tudi na zadnji tekmi. > VEČ

(10:08) Sikošek v Mariboru

Artiški James Rodriguez Gregor Sikošek se je iz Domžal, kjer je preživel zadnjo sezono in pol, pred začetkom nove sezone v 1. slovenski nogometni ligi preselil v Maribor. > VEČ

(eP)

nogometni klub brežice
nogomet
krško
brežice
nk krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja