Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
04.11.2019
11:41
Odbojkarsko društvo Brestanica, 5. kolo
Foto: OD Brestanica
Odbojkarice Kostak Elmonta so se v soboto, 2.11.2019 v Kranju pomerile v 5. krogu ligaškega prvenstva. Tokrat so se počitniško razpoložene v Kranj odpravile starejše članice skupaj z nekaj mlajšimi.

Nova zmaga članske ekipe odbojkaric OD Brestanica

Na gostovanju v Kranju

KRANJ Res, da je med njimi velika starostna razlika, saj ravno najmlajše tri, ki so še osmošolke pridno trenirajo in se učijo od starejših ter si tako zasluženo zagotovijo mesto v ekipi. Govorimo o blokerki Lari Gramec, liberu Lili Čižmek in korektorici Sari Žižek. Tokrat se je na tekmi izkazala še vsestranska Adna Konjič, na katero se trenerka Manca Dremelj lahko zanese na vsaki tekmi, saj igra čisto vse pozicije in tudi tokrat je na mestu blokerja navdušila tudi starejše članice. Največ zaslug za fantastično zmago na gostovanju v Kranju pa sta si z napadi priigrali Mateja Grilc in Eva Jurečič na mestu napadalk, podajala je izkušena Aleksandra Kožar, na mestu korektorja pa Tina Piltaver.

Zmagale s 3:0 v nizih

Odbojkarice iz Brestanice so prvi niz začele malo nesamozavestno, a kljub temu dovolj dobro v nadaljevanju in ga z 25:12 dobile. V drugem nizu so si privoščile nekaj nezbranih napak na sprejemu, a ga tudi z izkušnjami pripeljale do zmage z 25:15. V zadnjem tretjem nizu pa sta ogromno razliko z učinkovitimi servisi naredili Mateja in Aleksandra, ter zmagale z 25:3 in končnimi 3:0.

Ekipo sedaj čaka domača tekma, ki bo v soboto 9. novembra 2019 ob 18. uri v domači Brestanici, ko v goste prihaja tretjeuvrščena ekipa iz Kopra.

(eP)

odbojka
brestanica
krško

Pridružite se nam