Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
07.06.2021
20:11
Dirka po Sloveniji, Posavje, 11. junij
Foto: ePosavje.com
Predstavitev tretje etape Dirke po Sloveniji, posavske etape v petek, 11. junija, je v Krškem združila vseh šest županov občin, po katerih se bodo peljala znana kolesarska imena.

 "Te priložnosti nismo smeli zamuditi"

KRŠKO Mednarodna kolesarska Dirka po Sloveniji z najboljšimi svetovnimi kolesarji prihaja v Posavje. V petek, 11. junija, bo ob 11. uri štart pod vodovodnim stolpom v Brežicah. "Pot bo kolesarje vodila do Bistrice ob Sotli, sledi Virštanj, Kozje, Senovo, Brestanica, Sevnica, vzpon na Studenec, Raka, Kostanjevica na Krki in zaključni del v Krškem. Vzpon na Sremič, spust, prek Zdol, Zgornje Pohance cilj v Krškem," je etapo predstavil direktor dirke Bogdan Fink.

"Če imamo na štartu zmagovalca Tour de France, vemo, kdo je glavni favorit"

Pred kolesarji je nekaj več kot 160 kilometrov. Organizatorji dirke pričakujejo, da bodo najboljši kolesarji posavsko etapo prevozili v nekaj manj kot v štirih urah. "Pričakujemo, da bo zadnji, tehnično zanimivi del, odločil etapo," dodaja Fink.

V petek, 11. junija, na posavskih cestah

Ko beseda nanese o glavnih favoritih za skupno zmago, je direktor dirke enostavno jasen. "Če imamo na štartu zmagovalca Tour de France, vemo, kdo je glavni favorit. Po drugi strani imamo polno fantov, ki si želijo potrditve. Imamo 20 ekip iz celega sveta in upamo, da bodo na koncu na zmagovalnem odru Slovenci."

Vseh šest posavskih občin

Posavska etapa bo povezala šest občin, občine Brežice, Bistrica ob Sotli, Kozje, Krško, Sevnica in Kostanjevica na Krki. V imenu županov je na ponedeljkovi predstavitvi etape spregovoril krški župan Miran Stanko, kjer se bo dirka v petkovem popoldnevu tudi zaključila.

"Te priložnosti Dirke po Sloveniji, etape po Posavju, ni bilo prav, da bi jo zamudili. To je priložnost, da se Posavje promovira kot kolesarska destinacija. V zadnjih letih je bilo tu zgrajenih veliko kolesarskih stez, poleg tega pa trasiranih veliko točk in poti, kjer se lahko popotniki ustavijo in po Posavju potujejo s kolesom," pravi Stanko.

"Da glas o Posavju kot priložnosti za kolesarjenje ponesemo širom po svetu"

In to je tudi bistvo tega, da so se v tretjo etapo dirke vključile prav vse posavske občine. "Na ta način bomo lahko preko medijev, kot sta Eurosporta in TV Slovenija, ponesli glas o Posavju kot priložnosti za kolesarjenje širom po svetu. Pričakujem, da bo iz tega naslova tudi nekaj tistih, ki se bodo slej ko prej odločili, da nas tudi obiščejo," je še povedal krški župan.

(bš)

krško
dirka po sloveniji
video
brežice
sevnica

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja