Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
13.05.2022
08:33
Jaka Jevšnik, Merkur Maribor
Foto: OK Merkur Maribor
Po zgodovinski uvrstitvi kostanjeviških odbojkarjev v 1. B državno odbojkarsko ligo je prišlo tudi do prve kadrovske menjave. Libero Kostanjevičanov Jaka Jevšnik bo v novi sezoni igral v prvi ligi.

Jaka Jevšnik bo v novi sezoni igral za Maribor

KOSTANJEVICA NA KRKI Po uvrstitvi v 1. B državno odbojkarsko ligo so kostanjeviški odbojkarji doživeli prvo spremembo v ekipi. Jaka Jevšnik bo namreč v novi sezoni igral v 1. državni odbojkarski ligi, pri ekipi OK Merkur Maribor, sicer tretjeuvrščeni ekipi letošnjega prvenstva. Kostanjevičan je v domačem klubu igral v vseh mlajših kategorijah, kasneje pa tudi v članski ekipi.

Odličen tudi na mivki

Kot pravijo v mariborskem klubu, je med poletjem veliko nastopal v odbojki na mivki, največji uspeh je dosegel s soigralcem Urošem Štefaničem, ko sta v kategoriji U18 osvojila 4. mesto v državi. 

Zgodovinski uspeh kostanjeviške odbojke

"To bo zame ena stopnička višje"

"Za prihod v Maribor sem se odločil predvsem zato, ker je to zame ena stopnička višje, saj sem do sedaj igral v 2. ligi, sam bom lahko nadgradil svojo igro s super trenerskim štabom in odličnimi pogoji za trening. Zelo sem zadovoljen tudi zato, ker v Mariboru študiram, želim si, da bomo vsako tekmo odigrali na polno in upam, da se bomo borili za najvišja mesta," ob prestopu v Maribor pravi Jevšnik.

"Igralca s takšno borbo v obrambi in občutkom že dolgo nismo videli"

S pohvalami ni skoparil niti glavni trener mariborskega kluba Sebastijan Škorc. "Zahvaljujemo se njegovemu klubu, da je Jaki in nam ugodil s prestopom. Jaka je igral na mestu podajalca, pri nas pa bo igral na mestu libera, saj igralca s takšno borbo v obrambi in občutkom že dolgo nismo videli."

kostanjevica na krki
odbojka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja