Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
14.02.2022
15:15
Marko Sintič, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Najboljši strelec v članski ekipi RK Krško Marko Sintič po porazu proti Krki pravi, da je zmanjkalo malo športne sreče. Pa tudi, da je zmaga Novomeščanov zaslužena.

"Zmanjkalo je malo športne sreče"

KRŠKO Po prvem porazu krških rokometašev v ligi, ko so v soboto Novomeščani s 24:23 premagali Krčane, trener Krčanov Ale Kukavica pravi, da je bila tekma pravi derbi v ligi. Najboljši strelec Marko Sintič je dodal, da jim je zmanjkalo nekaj športne sreče in da je zmaga Krkašev zaslužena. Desni zunanji Jure Švalj je pripomnil, da do te tekme neporaženi Krčani že od samega začetka srečanja niso bili dovolj zbrani, domači vratar Blaž Brajer pa da so tekmo zasluženo zmagali.

Sintič: "Prepozno smo se prebudili"

Najboljši strelec krških rokometašev v dosedanjem delu prvenstva Marko Sintič pravi, da so se prepozno prebudili, na koncu pa jim je zmanjkalo nekaj športne sreče, da bi iz Novega mesta odnesli vsaj točko. "Krkaši so si včeraj zaslužili točki in jim čestitam."

"Do konca prvenstva imamo vse v svojih rokah"

Srečanje se je končalo z rezultatom 24:23, Krčanom pa je uspelo razliko v rezultatu spustiti pod štiri zadetke. "Vsekakor je to zelo pomembno za končni razplet prvenstva. Če slučajno pride do tega, da imamo s Krko isto število točk, bomo na koncu pred njimi. Verjetno, če bi kdo pred začetkom sezone ponudil takšno priložnost, bi jo z veseljem sprejel." Sintič še pravi, da je prvenstvo še dolgo. "Do konca prvenstva imamo vse v svojih rokah. Kakor od začetka gremo tekmo po tekmo. Kar bo na koncu prineslo, bomo pa videli."

Ale Kukavica, RK Krško

Kukavica: "Ekipa Krka nam je delala veliko težav"

"V prvem polčasu nismo bili dobri, a vseeno smo imeli ob polčasu dokaj dober rezultat. Nekako nismo razvili svoje igre v obrambi, niso bili dovolj zgoščeni, igrali smo preveč vsak zase in ekipa Krke nam je delala veliko težav," je po tekmi povedal trener Krčanov Ale Kukavica. Odzval se je tudi na spletno objavo domačega kluba, v kateri so Krčani očitali pomanjkanje fair-playa, ko naj ne bi bili pripravljeni prestaviti srečanja. 

"Mi se takšnih igric ne gremo"

"Prejšni teden so nas večkrat pozvali, da bi tekmo prestavili, češ da imajo poškodovane in bolne igralce. Na tekmi se je izkazalo, da sta jim manjkala le dva igralca, ki imata v ekipi pomembnejšo vlogo." O že omenjeni objavi je dodal samo še to, da je bila ta za njih žaljiva. "Mi se takšnih igric ne gremo. Mislim, da imamo v teh časih vsi težave s sestavljanjem ekipe za tekmo, a mi zato ne obtožujemo nasprotnih ekip."

In zdaj?

Kukavica kljub porazu optimistično gleda v naslednje tekme. "Naprej gremo, kot da poraza ni bilo. To je bil naš prvi poraz, še vedno smo prvi in ne odstopamo od našega cilja." Krčane v soboto čaka srečanje s Črnomlja. "Gremo na stare poti, gremo zmagovati. Tekmo bo potrebno odigrati brez podcenjevanja. Odločno, borbeno in odgovorno," še dodaja.

Švalj: "Zelo slaba tekma"

"Z naše strani je bila tekma zelo slaba. Že v začetku nismo bili dovolj zbrani, slabo smo odigrali v obrambi, skratka, nismo odigrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. Krki čestitam za zmago."

Jure Švalj, RK Krško

"Ve se, da imamo v ekipi veliko poškodovanih in bolnih. Potrudili smo se po svojih močeh, na tekmo pa smo se čez teden res dobro pripravljali in to je rezultat trdega dela na treningih. Že od samega začetka v tekmo smo bili zbrani, v derbi smo krenili na polno in kljub temu, da nas je na koncu pri zaključnih strelih malo zmanjkalo, smo tekmo zasluženo zmagali."

Blaž Brajer, MRK Krka

(bš, mrk-krka.si, eP)

rokometni klub krško
rokomet
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja