Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
23.10.2019
14:00
Foto: arhiv ePosavje
Zoran Omerzu je na nedavni skupščini Nogometnega kluba Krško predal funkcijo novemu predsedniku. O svojem delu v klubu pravi: "Odhajam z dvignjeno glavo in ponosom".

INTERVJU

Zoran Omerzu, NK Krško

Odhajam z dvignjeno glavo in ponosom

Uspešno je pripeljal dvoletni mandat predsednika NK Krško h koncu. Čeprav je klub izpadel iz prve lige, to za razmere, v kakršnih je krški nogomet in regija, ni neuspeh. Je v športnem smislu morda korak nazaj, a v vseh drugih ozirih se je klub pod njegovim vodstvom izogibal vsem pastem in finančno uspešno zaključil dvoletno obdobje. Zoran Omerzu se poslavlja s funkcije predsednika kluba z dvignjeno glavo.

Zadnje leto je bilo turbulentno v klubu kot že dolgo ne. Ste zadovoljni, kako se je vse izšlo?

Eden od ciljev v mojem mandatu je bil poenotenje NK Krško. Tudi zato smo prekinili pogodbo s podizvajalcem, društvom, ki je v našem imenu izvajalo aktivnosti povezane z delovanjem mladinske nogometne šole. Hitro se je izkazalo, da je bila to dobra poteza, saj so se dovčerajšnji sodelavci sprevrgli v najbolj zagrizene nasprotnike NK Krško, ki so mu naredili nepopravljivo škodo. Zadovoljen sem, da te škode ni bilo več in da smo jih spregledali ter so NK Krško zapustili. Ponosen sem na to, da smo spremembe opravili pravočasno. Zame je ta klubska »stran« zaprta.

Na kaj ste najbolj ponosni v svojem mandatu?

Da sem se skupaj s sodelavci odločil prav, poenotil klub in na novo organiziral celotno nogometno šolo. Tako imamo danes 12 novih trenerjev, ki delajo z mlajšimi selekcijami. Mladi pa so prihodnost kluba.

Zadnji sredin zbor vodstva kluba je bil že tretji letos. Prva dva, 25. januarju in 25. februarju, sta bila izredna zbora članov. Zakaj?

V januarju jo je zahtevala skupina 21 trenerjev naše nogometne šole in ljudje, ki so želeli prevzeti ter privatizirati klub, drugo pa smo sklicali sami, ker smo morali sprejeti nov Statut, Disciplinski pravilnik in Poslovnik o delu zbora članov. Vsi trije zbori so se iztekli po pričakovanjih in kot smo si želeli v klubu.

Na kateri točki je zdaj spor s športno agencijo, ki se je razplamtel v vašem mandatu?

Razšli smo se z investitorji – družbo JSP – zdaj sledi epilog na sodišču. Kaj več od tega ne morem povedati.

Kakšen odziv je bil med otroki na poziv kluba o brezplačni vadbi?

Odličen. Glede na to, da je iz kluba februarja odšlo veliko otrok, smo se prvič letos kot NK Krško odpravili v osnovne šole. Ponudili smo brezplačno vadbo vsem otrokom 1. triade in na ta način dobili vpisanih dodatno okoli 50 otrok. Poleg tega smo odšli tudi v vrtce, tu smo bili s tovrstno vadbo kot prvi v Občini Krško. V Vrtcu Krško smo že začeli z brezplačno vadbo za predšolske otroke, ki poteka enkrat na teden v dopoldanskem času, teh otrok imamo že 63. V mesecu novembru začnemo z vadbo še v vrtcu Leskovec, kjer bo še 36 predšolskih otrok. Zaenkrat smo z vadbo otrok zelo zadovoljni tako v vrtcih, kot tudi pri nas. Kar pa je najpomembneje - otroci so vadbo dobro sprejeli in vzdušje po skupinah je odlično. Na eni strani gre za socialno noto, z brezplačno vadbo smo želeli omogočiti vadbo nogometa tudi otrokom socialno šibkejših družin, po drugi strani pa približati nogomet čim večjemu številu otrok. To je tudi ena od usmeritev UEFA-e, ki je letos začela s projektom ''UEFA Football in Schools'' – Uefin Nogomet v šolah.

So to novi temelji NK Krško – poplava mladih nogometašev?

Tako je. Temelje na ta način gradimo na novo, preko NK Krško ponovno vadi nogomet okoli 250 otrok (februarja letos smo jih imeli le okoli sto). Imamo zelo talentirane nogometaše v mlajših selekcijah NK Krško. V prvi slovenski ligi nastopajo ekipe U15, U17 in U19. Ekipa U15 je celo v igri za naslov državnega prvaka.

Mnogi vam črno piko v mandatu pripisujejo zaradi izpada članov v 2. nogometno ligo. Kako vi gledate na to?

Drži, članska ekipa je v letošnjem letu izpadla iz 1. SNL, kar pa ni nikakršna tragedija. Igranje v prvi slovenski ligi zahteva finančne vložke, ki jih v NK Krško trenutno nismo sposobni zagotavljati. Igramo v 2. SNL, ki je letos zelo zanimiva. NK Krško je tik pod vrhom lestvice, kar je nad pričakovanji, saj je bila ekipa to sezono sestavljena popolnoma na novo.

Kakšne športne cilje ste si vi zastavili pred to sezono 2019/2020?

Stabilizacija NK Krško in dvig organizacijskega nivoja, ponoven dvig naše nogometne šole in čim več zadovoljnih otrok na igriščih stadionskega kompleksa Matije Gubca. Ohranitev prvoligaških statusov naših ekip U15, U17 in U19, člansko moštvo pa želimo, da je nekje v zgornji polovici drugoligaške druščine. Dogovarjamo se za podpis sporazuma o sodelovanju z enim izmed večjih klubov v regiji. Pričakujemo podpis sporazuma še v letošnjem koledarskem letu.

Stabilizacija NK Krško in dvig organizacijskega nivoja, ponoven dvig naše nogometne šole in čim več zadovoljnih otrok na igriščih stadionskega kompleksa Matije Gubca. Ohranitev prvoligaških statusov naših ekip U15, U17 in U19, člansko moštvo pa želimo, da je nekje v zgornji polovici 2-ligaške druščine. Dogovarjamo se za podpis sporazuma o sodelovanju z enim izmed večjih klubov v regiji. Pričakujemo podpis sporazuma še v letošnjem koledarskem letu.

Zoran Omerzu, nekdanji predsednik NK Krško, o športnih ciljih pred to sezono

Kaj reči ob koncu mandata? Ostajate v klubu?

Novemu predsedniku želim bolj mirne čase z željo, da se vsi spori rešujejo na miren način za pogajalsko mizo. V mojem mandatu sem bil deležen medijskega linča, poškodovanja klubske lastnine, nešportnega vedenja ljudi v klubu, politikantskega in pobalinskega vedenja odraslih oseb v klubu, skratka nič, kar bi lahko sploh pričakoval. A smo preživeli. Vsem članom Upravnega odbora in ostalim se zahvaljujem za pomoč in podporo. Vsi člani Upravnega odbora in vodstvo kluba smo delovali enotno ter prostovoljno, nihče ni za svoje delo prejel niti centa. Prepričan sem, da NK Krško potrebuje na mestu predsednika kluba nov obraz, ki bo pomagal pri stabilizaciji kluba in ne bo obremenjen z dogodki iz preteklosti, sam pa ostajam v klubu in bom novemu vodstvu na razpolago za pomoč, v kolikor bo le ta potrebna.

(eP)

nk krško
nogomet
krško
intervju

Pridružite se nam

Novice iz Posavja