Skip to main content
V Posavju N/A° C Četrtek, 18. april 2024
03.06.2022
20:50
Prekrivanje strehe po neurju
Foto: PGD Sevnica
V Posavju so v petek zabeležili štiri intervencije, zjutraj nesreča motorista, sevniški gasilci so pomagali pri pokrivanju strehe, krški pa pri odpiranju vrat stanovanja. Helikopter v Zgornji Pohanci.

Petek v Posavju

Nesreča motorista

Ob 8.45 se je v bližini naselja Brezje v občini Sevnica pri padcu poškodoval motorist. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Sevnica so zavarovali kraj nesreče, odklopili baterijo, posuli razlite motorne tekočine in nudili pomoč policiji pri usmerjanju prometa. Reševalci nujne medicinske pomoči Sevnica so lažje poškodovanega oskrbeli in prepeljali v Zdravstveni dom Sevnica.

Pomagali pri pokrivanju strehe, intervencija tudi v Krškem

Ob 12.08 so sevniški gasilci v Škovcuz zaščitno folijo ob uporabi vrvne tehnike prekrili 120 kvadratnih metrov v včerajšnjem neurju razkritega ostrešja gospodarskega poslopja. Ob 12.43 pa so gasilci Poklicne gasilske enote Krško na Cesti 4. julija v Krškem s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja v večstanovanjskem objektu.

Helikopterska nujna medicinska pomoč

Padel z drevesa in odletel s helikopterjem

Ob 15.06 se je v Zgornji Pohanci v občini Brežice pri padcu iz drevesa poškodoval občan. Ob 15.30 je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor odletel v Zgornjo Pohanco, od koder je v Univerzitetni klinični center Ljubljana prepeljal poškodovano osebo.

Štirje nujni

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali štiri pozive za nujno medicinsko pomoč.

pgd sevnica
sevnica
nmp brežice
helikopter

Pridružite se nam

Novice iz Posavja