Skip to main content
V Posavju 7.1° C Četrtek, 25. 2024
28.06.2022
08:41
Kolesarim, da pomagam
Foto: Badminton klub Pišece
Starejši člani Badminton kluba Pišece so se odločili za humanitatno pomoč svojim mladim upom.

"Vsak kilometer šteje"

BREŽICE "Vsak kilometer šteje" je bil moto kolesarskega podviga katerega so se lotili Ivan Hotko, Branko Germovšek, Toni Hotko, Sebastjan Hajnšek, Gavral Laul, Alen Mijatovič ter vodja poti in projekta Matej Ogorevc. Za spremstvo in tehnično pomoč sta skrbela Viki Deržič in Tadej Škof.

Vožnja se je pričela v četrtek ob 4. uri zjutraj pred Mladinskim centrom Brežice. Pot so nadaljevali preko mejnega prehoda Obrežje, Samoborja do Karlovca, kjer je bila prva krajša postojanka za kavico in okrepčilo. Pot so kolesarji nadaljevali proti Slunju, Plitvicah, Korenici ter vse do Gračaca, kjer je po 230 kilometrih vožnje nočni počitek.

Naslednjo jutro so pot nadaljevali ob 6. uri preko Velebita do Obrovca, Benkovca, Pirovca vse do končne destinacije Murter. Po 360 kilometrih je ekipa prispela na zasluženi cilj, s tem so izpolnili zastavljeno. V cilju je nekaj vzpodbudnih besed za projekt namenila predstavnica domačega turističnega podjetja ter vodja poti Matej Ogorevc.

Zbrana sredstva za mlade upe

"Vsa zbrana sredstva, ki so jih dobri ljudje, posamezniki, podjetniki namenili oziroma še danes kličejo, da želijo pomagati bodo člani kluba predstavili na posebni novinarski konferenci, ki bo v sklopu kolesarskega maratona Pišece - Kumrovec. Za konec lahko dodamo še to, da je to dokaz, da s trdim delom in pravilnim pristopom lahko obdržimo šport tudi v majših krajih ter dokaz, da so si Brežice resnično zaslužile ime Evropsko mesto Športa 2022," dodajajo v Badminton klubu Pišece.

Fotogalerija (Foto: Badminton klub Pišece):

pišece
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja