Skip to main content
V Posavju 22° C Petek, 19. avgust 2022
20.02.2020
15:05
Plesna sobota v Brežicah
Foto: Plesno društvo Imani Brežice
V soboto, 15. februarja, je v dvorani Savice Zorko pod okriljem Plesnega društva Imani že drugič potekala Plesna sobota.

BREŽICE Namen dogodka je ponuditi raznovrstne plesne delavnice odprte vsem plesnim nadobudnežem z izvrstnimi plesalci in koreografi. Letos sta bila gostujoča koreografa Katjuša Premk in Tilen Jeras, vsem dobro znana slovenska plesalca, ki delujeta tudi v tujini. Tilen je kot eden izmed prvotnih članov skupine The Artifex začel svoje ime postavljati v ospredje po finalu šova Slovenija ima talent, kasneje pa je s skupino začel nastopati po celi Evropi. Kot koreograf je v zadnjih letih aktivno dejaven v tujini, kjer svoje znanje širi med ostale plesalce - vse od Poljske do Izraela. Katjuša Premk je svoje ime zapečatila že v otroških letih, ko je osvajala vrhove tekmovanj kot solistka pod okriljem svetovno znane plesalke Nike Kljun. Nastopila je na velikih odrih v Ameriki in po Evropi. Plesna pot jo je popeljala v trenerske vode, kjer svoje znanje in trenerske sposobnosti uspešno širi med mlajše generacije, ki stopajo po njenih stopinjah.

Fotogalerija (Foto: Plesno društvo Imani):

Tako Tilen kot Katjuša sta nabirala izkušnje na tekmovalnih odrih, kjer sta s trudom vedno posegala po visokih stopničkah, svoje znanje pa še vedno pridobivata tako od slovenskih kot tudi tujih plesalcev.

Vse našteto jima daje močno podlago iz katere sta se razvila v odlična pedagoga, kar pa sta dokazala tudi minulo soboto v Brežicah, ko je polna dvorana plesalcev energično in motivirano sledila njunim izzivom.

Vir: PD Imani
Anja Baškovč

brežice
fotogalerija

Pridružite se nam