Skip to main content
V Posavju 5.5° C Četrtek, 25. 2024
20.03.2019
07:11
Foto: POK Krško
Za igralkami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je nov tekmovalni teden. Kadetinje so se merile na turnirju v Kočevju, medtem ko so se mlajše deklice pomerile v Grosuplju.

Kadetinje

Kadetinje Odbojkarske šole POK Krško so v nedeljo v Kočevju odigrale drugi krog B lige državnega prvenstva. Barve POK-ovih kadetinj so tokrat poleg izkušene in vedno borbene kapetanke Lane Radej branile zgolj naše starejše deklice, ki so pogumno stopile v čevlje svojih starejših kolegic. Prvo tekmo so se pomerile s favoriziranimi kadetinjami Novega mesta, ki so po dobrem začetku, ko so si takoj ustvarile lepo prednost, prvi niz zanesljivo dobile 25:18. Drugačna zgodba pa je bila v drugem nizu, kjer so si prav tako zgodaj priigrale prednost, imele celo več zaključnih žog, a so naše odbojkarice z borbeno in nepopustljivo igro uspele rezultat izenačiti na 24:24. Na žalost pa je našim igralkam zmanjkalo nekaj zbranosti v zaključku, tako da so Novomeščanke težje od pričakovanega slavile 26:24. Sledil je obračun z domačim Kočevjem, ki je lahko računal tudi na bučno podporo s tribun. Naše odbojkarice so v tekmo stopile zelo nezbrano, tako da so si domačinke na začetku prvega niza celo priigrale nekaj prednosti, a so se Krčanke nato zbrale ter niz mirno dobile 25:19. Z dobro igro so nadaljevale tudi v drugem nizu, kjer nasprotnicam niso dale prave možnosti, ter dobile niz 25:14.

Krške kadetinje so tako po štirih odigranih tekmah zbrale 4 točke, kot tudi vodilni ekipi Novega mesta in Brestanice, ki pa sta odigrali dve tekmi manj. Na zadnjem mestu se nahaja Kočevje brez osvojene točke.

Mlajše deklice

Že v soboto pa so v Grosuplju svoji prvi dve tekmi med najboljšimi šestnajstimi ekipami v Sloveniji odigrale mlajše deklice Posavskega odbojkarskega kluba Krško. V zelo težki skupini z ekipami s področja Ljubljane so se najprej pomerile z domačinkami iz Grosuplja, s katerimi so se srečale že v prvem delu prvenstva. Našim mlajšim deklicam se je precej poznala odsotnost nekaterih pomembnih igralk, tako da so domačinke kljub borbeni igri Krčank zasluženo slavile 25:11 in 25:16.

Naše mlade odbojkarice so se po porazu z domačinkami pomerile še s slovito ekipo ljubljanskega Vitala, kateremu so se odlično upirale v prvem nizu, ko so dosegle kar 22 točk. Dolžina Vitalove klopi in odsotnost nekaterih naših nosilk igre pa je do izraza prišla v drugem nizu, ki so ga Vitalovke dobile 25:13. Naše odbojkarice pa še niso izgubile upanje po boju za naslov državnih prvakinj, saj se vanj še zmeraj lahko uvrstijo preko repasaža, ki bo na vrsti v prihodnjih tednih.

Kadetinje, B liga državnega prvenstva:

  • POK Krško : ŽOK Novo mesto 0:2 (18:25, 24:26) 
  • POK Krško : ŽOK Kočevje 2:0 (25:19, 25:14)

Mlajše deklice, TOP 16 državnega prvenstva:

  • POK Krško : ATK Grosuplje 0:2 (11:25, 16:25) 
  • POK Krško : Vital Ljubljana 0:2 (22:25, 13:25)

Tadej Mesarič, POK Krško

krško
pok krško
odbojka

Pridružite se nam

Poglejte tudi

Novice iz Posavja