Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
15.08.2019
16:20
Foto: arhiv ePosavje
V 1. krogu Pokala Slovenije so krški nogometaši zmagali v Prekmurju pri ekipi NK Grad, tekma se je končala z rezultatom 1:4 (0:0). Brežičani doma z dvema igralcema več poraženi proti Triglavu z 1:2.

Krčani in Kranjčani v osmino finala Pokala Slovenije

Krčani prepričljivo zmagali v Prekmurju

Krški nogometaši so v Prekmurju prišli do prepričljive zmage. Še ob polčasu je bilo začetnih 0:0, v nadaljevanju pa so gledalci videli kar 5 zadetkov in zmago Krčanov z rezultatom 1:4. Zeleni so povedli v 56. minuti, ko je zadel Žabec, v 76. minuti je pri domačih enajstmetrovko uspešno izvedel Stošić in izenačil na 1:1, nato pa v štirih minutah trije krški zadetki. V 86. minuti je zadel Žabec, dve minuti pozneje Dadić, v 90. minuti pa še Čirjak.

NK Grad : NK Krško
1:4 (0:0)

NK Grad:
Cipot, Žnidarič, Celec, Seršen (od 69. Buček Huber), Kerec, Marič (od 69. Gašperšič), Stošić, Kolmanko, Potočnik, Vrhovski (od 69. Fujs), Bernjak.

NK Krško:
Šolčić, Jurečič, Boras, Puškarić (od 46. Čirjak), Fortuna (od 46. Marcijuš), Dadić, Srpak (od 86. Florjanc), Regvar, Zakrajšek, Choongsil, Žabec.

Brežičani doma z dvema igralcema več izgubili proti Triglavu

Že v 30. minuti 0:2

Živahno je bilo tudi v Brežicah, kjer so gostovali nogometaši Triglava. Gostje so povedli v 13. minuti, Mertelj je s sredine podal na levo Mlakarju, ta je predložek poslal v domači kazenski prostor. Tam ni bilo nobenega v belem dresu, je pa zato žoga nerodno zadela Hervola, ob izbijanju pa je žogo poslal v mrežo. Ob začetku 30. minute je Mlakar z leve podal še enkrat, visok predložek je z nebeškim skokom in natančnim strelom z glavo v zadetek spremenil Jašaragić.

Mlakar in Rogelj izključena

V 58. minuti je drugi rumeni karton prejel Mlakar, kar so domači pet minut pozneje uspeli izkoristiti in znižali rezultat, ko je zadel Božič. V nadaljevanju so gostje zdržali še z enim igralcem manj, ko je bil v 85. minuti izključen še Rogelj, do konca srečanja se rezultat ni več spremenil.

NK Brežice 1919 : Triglav Kranj
1:2 (0:2)

NK Brežice 1919:
Kruljac, Lokar, Bejdić, Komljenović (od 59. Soldo), Filip, Adamič, Lekaj (od 59. Božič), Ferić, Kočar (od 36. Turković), Hervol, Vidmar.

Triglav Kranj:
Arko, Šalja, Karamatić, Jašaragić, Gajić (od 83. Herić), Žurga (od 78. Petric), Verdu (od 66. Kuhar), Mlakar, Rogelj, Tijanić, Mertelj.

(bš)

nogomet
krško
nk krško
nogometni klub brežice
brežice

Pridružite se nam

Novice iz Posavja