Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
26.03.2019
12:10
Foto: arhiv ŠD Gora
Minuli konec tedna je v dolini pod Poncami potekala najbolj množično obiskana športna prireditev na slovenskih tleh

 Na finalu svetovnega pokala v smučarskih skokih je edino športno društvo Posavja, ki izvaja smučarske skoke – ŠD Gora, prejelo donacijo.

Združenje Europa Donna Slovenija je januarja letos pričelo s posebno dobrodelno akcijo Napolni nas z upanjem - Stari tolarji za nove začetke z namenom, da zbere dodatna sredstva za nadaljevanje in širitev programa ROZA za psihosocialno pomoč bolnic z rakom in njihovim svojcem, akciji pa so se pridružili tudi športniki – 19 smučarsko skakalnih klubov je namreč vsak v svojem okolju kot ambasadorji akcije spodbujalo, da ljudje vanje spustijo tolarje, ki so se skrivali še kje po njihovih domovih. Obenem so v mesecu februarju kupci v Mercatorjevih trgovinah na računih za kupljeno sadje in zelenjavo prejeli kode, s katerimi so lahko glasovali za izbrani smučarski/skakalni klub.

Med obema serijama finala svetovnega pokala v smučarskih skokih, ki je potekalo v nedeljo v Planici, so bili javno razglašeni rezultati in prvim šestim klubom/društvom, ki so zbrali največ tolarjev in največ glasov, so simbolično podelili čeke.

Za pomoč pri dobrodelni akciji je znana trgovska družba nagradila smučarsko skakalne klube z donacijo v skupni vrednosti 45.000 evrov, med prejemniki pa je bilo tudi Športno društvo Gora, ki edino v Posavju še živi in diha z edino smučarsko skakalnico v regiji, izvaja treninge in organizira tekme v smučarskih skokih. ŠD Gora (občina Krško), ki v svoji Sekciji za smučarske skoke trenutno športno vzgaja šest aktivnih članov v starosti od 9 do 13 let, je prejelo donacijo v višini 3000 evrov.

Društvo, kateremu dolga leta uspešno predseduje Jože Šinkovec, je registrirano pri Smučarski zvezi Slovenije, mladi skakalci pa se na treningih v Športno skakalnem centru Spodnje Dule srečujejo tudi štirikrat tedensko in se redno udeležujejo treningov in tekem tako doma kot tudi v tujini.

Ker imajo v svojih vrstah perspektiven kader, je nujno zagotoviti zadostno število primerne skakalne opreme, k nakupu katere bo donacija vsekakor pripomogla, sredstva pa so več kot dobrodošla tudi za kritje stroškov prevoza in prenočišč, ki so del treningov in tekem na gostujočih skakalnicah in za ureditev objekta ob skakalnici. Športno društvo Gora bo vsekakor enako zavzeto kot do sedaj, če ne še bolj, izvajalo njihovo poslanstvo z vidika razvoja skakalnega športa.

Doroteja Jazbec

krško

Pridružite se nam

Zadnje novice

Novice iz Posavja