Skip to main content
Torek, 16. april 2024
05.01.2022
11:51
Šport v letu 2022
Grafika: ePosavje.com
Novo koledarsko leto bodo na športnem področju prvi odprli sevniški malonogometaši. Krški rokometaši se v dvorane vračajo konec meseca, nogometaši v začetku marca.

Posavski šport v letu 2022

SEVNICA V novem koledarskem letu bodo kot prvi, že tradicionalno, v dvorane stopili sevniški malonogometaši. V petek, 7. januarja, si v Sodražici čaka zaostala tekma 13. kroga 2. slovenske futsal lige, teden dni pozneje pa v zadnjem krogu rednega dela v domači dvorani še srečanje z ekipo KMN Miklavž TBS Team 24. Sevničani so v letošnjem delu sezone prepričljivo na 1. mestu drugoligaške lestvice, v desetih krogih so zabeležili osem zmag in dva poraza, s 24 točkami in tekmo manj imajo pred zasledovalci, ekipo Futsal Olimpija, pet točk prednosti.

1. rokometna liga

V 1. slovenski rokometni ligi bodo rokometaši počakali na konec evropskega prvenstva, ki se čez dober teden dni začenja na Madžarskem in Slovaškem. Dobovčani bodo tako prvo srečanje v novem letu, v domači dvorani, odigrali 5. februarja proti ekipi Slovenj Gradca. Srečanje 14. kroga bo sicer tudi prvo srečanje v drugem delu sezone. Dobovčani so se sicer na gostovanju v Slovenj Gradcu veselili prve zmage.

1. B rokometna liga in pokal

Še pred Dobovčani bodo na parket stopili krški rokometaši. V petek, 21. januarja, bodo odigrali zaostalo srečanje 8. kroga pri ekipi RD Moškanjci - Gorišnica, pet dni pozneje pa v domači dvorani srečanje šestnajstine finala Pokala Slovenije proti ekipi Slovenj Gradca. Sevničani bodo pokalno srečanje odigrali v petek, 28. januarja, ko bodo v Sevnici pričakali ekipo MRK Ljubljana. V soboto, 5. februarja, bodo v srečanju 14. kroga 1. B lige gostili ekipo Črnomlja.

Nogometaši nadaljujejo 6. marca

V 2. slovenski nogometni ligi bodo nogometaši s prvenstvom nadaljevali v vikendu okrog 6. marca, ko bodo v 19. krogu prvenstva krški nogometaši gostovali v Ljubljani pri Iliriji 1911, Brežičani pa bodo na domačem igrišču gostili novomeško Krko. 

Odbojka

Odbojkarice krškega POK-a bodo naslednjo tekmo v 3. državni odbojkarski ligi odigrale konec januarja, 29. januarja v krško dvorano prihaja ekipa Galeb Group Robotina. Še prej bodo tekmo 2. kroga v 2. državni odbojkarski ligi odigrali Kostanjevičani, ko 15. januarja odhajajo na gostovanje v Ljubljano k ekipi Črnuče II.

Košarka

Že v soboto, 8. januarja, bo v Podbočju tekma 9. kroga 4. slovenske košarkarske lige med Podbočjem in Gorenjo vasjo. Prav tako v soboto je predvidena tudi tekma 13. kroga v 3. slovenski košarkarski ligi med ekipama Krškega in Kolpe.

(eP)

kmn sevnica
sevnica
krško
rokomet
rokometni klub krško
nogomet
futsal

Pridružite se nam

Novice iz Posavja