Skip to main content
V Posavju N/A° C Petek, 19. april 2024
19.11.2019
12:41
Šest Posavcev na stopničkah
Foto: Strelski klub Brežice
Za športnimi strelci je v tekmovanju za Pokal Slovenije že drugi turnir, posavski moštvi iz Brežic in Sevnice pa v disciplini zračna pištola nastopata zelo uspešno.

2. krog državne lige za Pokal Slovenije

V 1. A državni članski ligi Sevničani samo za eno točko zaostajajo za vodilnim moštvom iz Rečice pri Laškem, Brežičani pa na 6. mestu tudi ne zaostajajo veliko. Prvi nastopajo v postavi Blaž Kunšek, Klemen Juvan in mladinec Aleš Mitja Janc, Brežičani pa v svoji standardni postavi Matej Krajnčič, David Rožman in Anže Gmajnič. Jugovzhodna regija ima v tej sezoni prvič v zgodovini v 1.A državni ligi kar tri predstavnike. Poleg obeh posavskih moštev se je na najvišjo raven letos prebila še ekipa Gorjancev iz Novega mesta, za katero nastopajo letos odlični Srečko Hudoklin ter Klara Smolič, Denis Barbo in Mirko Bele. In kar je še posebej pohvalno imajo prvič ekipo tudi v kadetski ligi.

Fotogalerija (Foto: Strelski klub Brežice):

V ligah mladih so imeli Brežičani tokrat zaradi poškodb in bolezni velike težave pri sestavi ekip, a so tudi s pomočjo »rezervistov« obakrat stopili na stopničke. Na najvišjo je pri kadetinjah drugič v tej sezoni, skupno pa že šestič zapored stopila Sara Ščuri, kjer je bila njena klubska kolegica Nasiha Žilić tretja. V ekipi je poleg njiju nastopil še David Bratanič. V mladinski konkurenci so bili Sevničani (Aleš Mitja Janc, Liam Kovačič, Miha Janc) drugi, Brežičani (Pia Srpčič, Urška Gmajnič, Žan Kos) pa tretji. Pia in Aleš Mitja sta med posamezniki osvojila 3. mesto.

Stanje na lestvici po dveh turnirjih lig mladih:

  • Mladinci: 1. Lotrič Železniki, 2. Marok Sevnica, 3. Brežice;
  • Mladinci posamezno: 1. Amadej Slak (Grosuplje) 52, …4. Aleš Mitja Janc 41, 6. Liam Kovačič (oba Marok Sevnica) 38;
  • Mladinke posamezno: 1. Anja Prezelj (Lotrič Železniki) 60, … 3. Pia Srpčič 46, 4. Urška Gmajnič (obe Brežice) 43;
  • Kadeti: 1. DP Rečica pri Laškem 37, 2. Brežice 34, … 5. Gorjanci (Novo mesto) 11;
  • Kadetinje: 1. Sara Ščuri, 3. Nasiha Žilić, 6. Lara Zorko (vse Brežice)

ES

strelski klub brežice
brežice
fotogalerija

Pridružite se nam

Zadnje novice