Skip to main content
V Posavju N/A° C Sobota, 20. april 2024
16.03.2022
08:20
Krčani po posavskem rokometnem derbiju
Foto: arhiv ePosavje
Krčani so v 19. krogu lige premagali še Sevničane in imajo s petnajstimi zmagami na lestvici dve točki prednosti med Novomeščani. Trener Krčanov pravi, da je tekma v Sevnici potekala po željah.

"Zdržali smo nalet in stopili na plin"

KRŠKO "Tekma je potekala po naših zamislih in željah. Zdržali smo prvih 15 minut naleta domačinov in nato stopili na plin. Tekmo smo v drugem polčasu nadzorovali na varnih sedmih do devetih zadetkih razlike in zasluženo zmagali," je po slavju na posavskem rokometnem derbiju povedal trener članske ekipe RK Krško Ale Kukavica.

"Braniti na takšni tekmi je res užitek"

Vratar Kristijan Kozole je dodal, da so odigrali zelo dobro tekmo. "Odlično smo delovali v obrambi, kjer smo domačinom dovolili zelo malo prostora in jim nismo dali možnosti, da razvijejo svojo igro. V napadu smo igrali potrpežljivo, fantje so drug drugemu pripravljali dobre priložnosti za strele in tudi realizacija je bila na visoki ravni," je o poteku tekme povedal Kozole. Na derbiju je zbral 12 obramb in po njegovem je braniti na takšni tekmi res užitek. "Najbolj veseli dejstvo, da so gledalci napolnili tribune praktično do zadnjega sedeža in ves čas bili sedmi igralec."

O vzdušju v ekipi

Vzdušje v krški ekipi je zelo prvoligaško. "Motivacija pri vseh je na zelo visoki ravni. Vsi vemo, kaj hočemo in zato izgleda vse skupaj zelo lahko in enostavno. Naša ekipa je od prvega do zadnjega na ravni, ki si jo želimo," je še povedal Kukavica.

Kristjan Kozole

Pred tekmo z Gorišnico

Krčane v petek čaka zaostala tekma 8. kroga lige, ko gostujejo v Gorišnici. "Pričakujem maksimalen pristop vseh od prve sekunde. Če bo tako, pričakujem dve novi točki. Ekipa Gorišnice ima dobro ekipo, a vseeno mislim, da je kvaliteta na naši strani. Vse to bo potrebno potrditi na igrišču," je povedal trener Kukavica. 

"Naša misija se nadaljuje"

Kozole je pripomnil, da je Gorišnica v svoji dvorani zelo neugoden nasprotnik. "Naša misija se nadaljuje, štejeta samo dve točki, ki jih želimo pripeljati v Krško," je še dodal.

(eP)

rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja