Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
10.03.2022
14:11
Posavski derbi
Foto: arhiv ePosavje
Do konca sezone v 1. B slovenski rokometni ligi je še osem krogov, Krčani bodo zaradi odpadle tekme z Gorišnico tam v novembru sicer odigrali še devet tekem. V soboto v Sevnici posavski derbi.

Prvi derbi Krčanom. Tudi drugi derbi Krčanom?

KRŠKO Prvi posavski derbi v letošnji sezoni 1. B lige so v Krškem s 29:24 dobili Krčani, Šibanc je pri Krčanih takrat dosegel sedem zadetkov, Škafar in Sintič sta zadela štirikrat. Pri sobotnih gostiteljih je bil oktobra z enajstimi zadetki najuspešnejši Cigler, štirikrat je v polno zadel Zorič. Tokrat bo malo drugače, Škafar še vedno okreva po operaciji, Zorič pa je pred nadaljevanjem sezone iz Sevnice prestopil v Krško in bo tako igral proti nekdanjim kolegom. 

Resnik: "Vemo, kakšne so prednosti in slabosti Sevničanov"

Kako bo v Sevnici? Po sobotni zmagi Marko Resnik pravi, da so proti Črnomlju v obrambi prikazali dobro igro, v napadu pa odigrali zbrano ter zadeli izdelane strele. "V igri ni prišlo do nihanja in slabih minut," je ob tem povedal Resnik. In podobno načrtujejo tudi v soboto. "Na derbiju želimo absolutno do novih dveh točk. Ne pričakujemo enostavne tekme, saj poznamo nasprotnike in vemo, kakšne so njihove prednosti in slabosti," dodaja Resnik.

Kako zaustaviti najboljšega strelca Sevničanov?

Ena od nalog bo tudi, kako zaustaviti prvega strelca lige - Luka Cigler je namreč v 16 tekmah zbral 138 zadetkov. "Celotno tekmo bomo morali odigrati na ravni, kot smo to pokazali na tekmi proti Črnomlju. Verjamem v našo ekipo, na terenu bomo naredili vse, da osvojimo novi dve točki," še dodaja mladi krški krožni napadalec.

Kukavica: "V Sevnico gremo po zmago"

Z zmago v Izoli so Sevničani Krčanom naredili malo uslugo. "To bo plus le v primeru naše zmage v Sevnici. Tako kot na vsako tekmo, gremo tudi v Sevnico po zmago," pa je povedal trener Krčanov Ale Kukavica. "Vemo, kakšna je ekipa Sevnice in jih spoštujemo. Vseeno pričakujemo nove točke in še korak bližje cilju," je zaključil Kukavica in se ob tem še zahvalil vsem, ki so prišli navijati proti Črnomlju. 

19. krog 1. B SRL:

  • RK Grosuplje : RK Dol TKI Hrastnik, petek, 11. marec
  • RD Butan Plin Izola : RD Moškanjci - Gorišnica, sobota, 12. marec
  • RK Sevnica : RK Krško, sobota, 12. marec
  • ŠRD Škofjica Pekarna Pečjak : RK Frankstakl Radovljica, sobota, 12. marec
  • RD Alples Železniki : MRK Krka, sobota, 12. marec
rokomet
rokometni klub krško
krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja