Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
26.12.2020
11:23
Leto 2020 se je klub vsem svojim težavam in preprekam izkazalo za zelo uspešno za odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško.

Odlično delo z mlajšimi generacijami

Članice na posoji, kadetinje in starejše deklice z možnostjo igranja med elito 

KRŠKO Krške članice so tako blestele na posoji v Novem mestu pri TPV Volleyu, kjer predstavljajo ogrodje ekipe, ki zaseda vrh 2. državne lige, medtem ko so krške kadetinje in starejše deklice odlično nastopale v kvalifikacijah za 1. ligo in imajo zelo lepe možnosti, da si v nadaljevanju prvenstva zagotovijo nastop med slovensko elito. A vse to ne bi bilo mogoče, če se ne bi v Posavskem odbojkarskem klubu odlično delalo z mlajšimi generacijami, na katerih bo klub slonel tudi v prihodnjih letih.

Računajo na U13

Krška odbojka bo tako v prihodnosti močno računala na svojo trenutno generacijo mlajših deklic (U 13), katero sestavljajo dekleta 6. in (predvsem) 7. razreda osnovnih šol. Gre za najmlajšo tekmovalno skupino, kateri pa se zaradi vseh komplikacij s koronavirusom državno prvenstvo v novi sezoni še ni začelo, tako da bodo naše najmlajše morale še nekaj časa počakati na svoje prve uradne nastope.

Sicer pa krške mlajše deklice vsako leto poleg državnega prvenstva čakata še dva prestižna mednarodna turnirja, prvi v Šempetru v Savinjski dolini ter drugi v avstrijskem Celovcu, kjer se krške deklice tradicionalno udeležijo Svetovnih iger mladih. Prav tako nastopajo tudi na turnirjih Regijske lige, katero POK Krško vsako leto organizira v sodelovanju z OK Kostanjevica, TPV Volley Novo mesto ter ŽOK Črnomelj. Več kot dovolj priložnosti, da si krški podmladek nabere prve tekmovalne izkušnje.

Fotogalerija (Foto: Posavski odbojkarski klub Krško):

Mini in super mini odbojka

Da pa je prihodnost krškega kluba izjemno svetla, skrbijo deklice, ki trenirajo pod okriljem krške mini in super mini odbojke. Krško mini odbojko sestavljajo dekleta 4., 5. in tudi 6. razreda, ki naredijo svoje prve tekmovalne odbojkarske korake znotraj Regijske lige, kjer se na prijeten in zabaven način, ko rezultat ni v prvem planu, prvič pomerijo s pravimi nasprotnicami in spoznajo osnove odbojkarske igre. Prav tako so naše igralke mini odbojke vsako leto povabljene na tradicionalen mednarodni turni v Savinjsko dolino, kjer so prisotni vsi največji odbojkarski pogoni iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

Prvi odbojkarski koraki

V klubu pa pridno trenirajo tudi že deklice 1., 2. in 3. razreda osnovnih šol, ki naredijo svoje prve odbojkarske korake znotraj super mini odbojke, kjer se preko druženja s prijateljicami ter različnih igric učijo osnov odbojke in atletike.

Kar 80 deklet sestavlja podmladek

Pri Posavskem odbojkarskem klubu Krško pa so ponosni predvsem na dejstvo, da njihov podmladek sestavlja kar okoli 80 deklet iz čisto vseh treh največjih občin Posavja, iz kar desetih različnih osnovnih šol. Posavje je tako tudi s pomočjo POK-a iz leta v leto čedalje bolj odbojkarsko obarvano.

Tadej Mesarič

krško
pok krško
odbojka

Pridružite se nam

Novice iz Posavja