Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
28.02.2020
13:17
Športnik leta 2019 v Sevnici
Foto: ePosavje.com
Minuli teden je v Sevnici potekala prireditev Športnik leta, ki je izpostavila najsvetlejše sevniške športne dosežke, zaznamoval pa jo je razgiban in športno obarvan spremljevalni program.

Osebnost leta učiteljica športne vzgoje Breda Blas

Športnik leta Blaž Janc, športnica leta Aleksandra Krošelj

SEVNICA Športna zveza Sevnica je tudi letos pripravila sprejem za najuspešnejše športnike v občini. Perspektivni športnici leta 2019 sta postali tenisačica Una Grubešić in atletinja Nika Dobovšek. Osebnost leta, najvišje priznanje, je prejela učiteljica športne vzgoje na Osnovni šoli Krmelj Breda Blas. Na prireditvi pa so že tradicionalno razglasili športnika in športnico leta. "Najboljši športnik za leto 2019 je rokometaš Blaž Janc, najboljša športnica pa košarkarica Aleksandra Krošelj," pojasnjuje predsednica Športne zveze Sevnica Sara Martinšek.

Ekipa leta strelci Marok Sevnica

Ekipa leta 2019 so postali člani Strelskega društva Marok Sevnica, posebno zahvalo je prejel Rokometni klub Sevnica, priznanje za športni projekt leta pa je prejela izdaja brošure Športastična Sevnica, ki jo je izdala Športna zveza Sevnica v sodelovanju s KŠTM in Občino Sevnica.

Osrednja gostja dogodka je bila nekdanja profesionalna teniška igralka Maja Matevžič, ki je zbranim orisala način življenja vrhunske športnice. "Šla sem čez mnogo ovir. Pri sedemnajstih letih sem se preselila v tujino, eno leto sem živela v Italiji v nemogočih pogojih, vendar izhajam iz skromne družine in to je bila edina pot, če sem želela igrati tenis. Želja za dosežki in za tem, kar sem potem dosegla, je bila tako velika, da sem se bila pripravljena odreči marsičemu. Tenis mi je dal borbenost, samozavest in ogromno stvari, ki jih ta šport prinaša," je zbranim v dvorani Kulturnega doma Sevnica povedala Matevžičeva. Prireditev Športnik leta so popestrile plesalke Plesnega kluba Lukec in mladi iz Teniške akademije Gospod Ficko.

V Športni zvezi Sevnica 24 društev

Športna zveza Sevnica sicer združuje 24 društev, vendar se po besedah Martinškove ta seznam še obnavlja. "V Sevnici imamo kar širok spekter športov, zahvala gre tudi odlični infrastrukturi. Prevladajo še vedno rokomet, nogomet, tudi košarka, gimnastika, atletika, v vzponu je tenis. Želim poudariti, da imamo v Sevnici tudi veliko rekreativcev, zelo številčne so skupine seniorjev." Župan Srečko Ocvirk je poudaril, da Občina Sevnica prepoznava pomembno vlogo športa, ki jo ima ta pri razvoju družbe in pri promociji aktivnega načina življenja, zato razvoju športa v sevniški občini tudi zagotavlja proračunska sredstva.

Sredstva za šport v Sevnici namenjajo z različnih virov

"Sredstva za šport namenjamo z različnih virov in različnih proračunskih postavk. Sam razpis za šport je tisti, ki je nekako najbolj opazen, na katerega se športna društva in klubi neposredno prijavljajo. Več sredstev za športno dejavnost pa porabimo za vzdrževanje in urejanje športnih objektov. Na razpisu je na razpolago dobrih 100.000 evrov za zagotavljanje športne dejavnosti, za vzdrževanje infrastrukture in vsega ostalega pa namenjamo tudi do 500.000 evrov letno."

(bš)

sevnica
posavski tednik
video

Pridružite se nam

Novice iz Posavja