Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
25.07.2019
16:42
Grafika: ePosavje
Iz Nogometnega kluba Krško so v četrtek poslali sporočilo za javnost in pozivom proti zavajanju ter izkoriščanju otrok v NK Posavje Krško. Sporočilo v izvirniku objavljamo v nadaljevanju.

Pridruži se nam na Facebook strani Šport v Posavju:

"Proti zavajanju in izkoriščanju otrok v NK Posavje Krško"

KRŠKO Kot pravijo v krškem klubu, se je vdostvo odločilo narediti konec razprtijam, "ki škodujejo ne le klubu, ampak predvsem otrokom najmlajših kategorij, njihovim staršem, občini Krško." Spor med NK Krško in novoustanovljenim NK Posavje traja od letošnje pomladi, ko so se v NK Krško odločili za prekinitev sodelovanja med zunanjim izvajalcem treningov mlajših selekcij.

"Ne pristajamo, da otroci postanejo poslovni interes za vsako ceno"

"Želimo, da prevladata razum, človečnost in dialog s ciljem"

Ob tem so se odločili za spletno peticijo, "ker nam je pomembno, da na preprost in vsem razumljiv način sporočimo, kaj nam je pomembno in proti čemu se borimo. Ne pristajamo, da otroci postanejo poslovni interes za vsako ceno. Želimo, da prevladata razum, človečnost in dialog s ciljem. NK Krško je vključevalno in nikoli ne bo dosegalo svojih ciljev na račun otrok, kot to počnejo v NK Posavje Krško. Vse kar si želimo je, da imajo vsi mladi nogometaši NK Krško najboljše pogoje za treninge. Enako želimo tudi vsem drugim mladim nogometašem v drugih klubih – da imajo v svojih klubskih sredinah najboljše pogoje za vadbo, ker je to odgovornost vodstev njihovih klubov." Poziv so sicer objavili na spletni strani pravapeticija.com, več informacij pa so objavili tudi na klubski spletni strani nkkrsko.com.

Sporočilo v izvirniku:

Vodstvo NK Krško se je odločilo narediti konec razprtijam, ki škodujejo ne le klubu, ampak predvsem otrokom najmlajših kategorij, njihovim staršem, občini Krško. "S peticijo proti zavajanju otrok z neresnicami in podtikanji se odzivamo na pritiske NK Posavje Krško, ki želi krškega slovenskega nogometnega drugoligaša tudi prek medijev diskreditirati," je povedal predsednik NK Krško Zoran Omerzu.

Spor med NK Krško in novoustanovljenim NK Posavje, traja od letošnje pomladi, ko se je NK Krško odločil za prekinitev sodelovanja med zunanjim izvajalcem treningov mlajših selekcij.

Omerzu pravi: "Spor nam je vsiljen, motiv je zgolj denar užaljenih nekdanjih trenerjev NK Krško in destabilizacija kluba, ki mu predsedujem. Zavajanje otrok in staršev zgolj za denar in s ciljem uničevanja NK Krško so dejanja, na katera v NK Krško ne pristajamo. Z ekipo NK Posavje Krško si ne delimo ne športnih ne človeških vrednot. Zato smo se odločili za peticijo, ker nam je pomembno, da na preprost in vsem razumljiv način sporočimo, kaj nam je pomembno in proti čemu se borimo. Ne pristajamo, da otroci postanejo poslovni interes za vsako ceno. Želimo, da prevladata razum, človečnost in dialog s ciljem. NK Krško je vključevalno in nikoli ne bo dosegalo svojih ciljev na račun otrok, kot to počnejo v NK Posavje Krško. Vse kar si želimo je, da imajo vsi mladi nogometaši NK Krško najboljše pogoje za treninge. Enako želimo tudi vsem drugim mladim nogometašem v drugih klubih – da imajo v svojih klubskih sredinah najboljše pogoje za vadbo, ker je to odgovornost vodstev njihovih klubov."

Vodstvo NK Krško ve, da se posamezniki iz NK Posavje Krško trudijo uničiti odnose med otroci in starši, vodijo neprimeren način komuniciranja v javnosti, napadajo in žalijo NK Krško ter želijo s provokacijami destabilizirati vodstvo in nogometno šolo NK Krško. Sistem delovanja mladinske šole nogometa v NK Krško je bil v preteklosti unikum v širšem slovenskem prostoru. NK Krško je imel namreč podizvajalca, privatno društvo Roka Zorka – ND Posavje, ki je bilo izvajalec programa mladinske šole nogometa za NK Krško. Ko je NK Krško prekinil sodelovanje z ND Posavje, je vsem trenerjem tega društva Omerzu ponudil nadaljevanje dela pod enakimi pogoji. Kot je znano, je lanskega decembra ožja ekipa Roka Zorka želela prevzeti NK Krško z neresnicami, da je klub pred propadom. Njihova želja je bila privatizacija, s ciljem preoblikovanja članskega moštva v d.o.o..

Omerzu poudarja, da je februarja zaradi nagovarjanja staršev in otrok vodilnih v ND Posavje ekipo NK Krško zapustilo 35 igralcev (starih od 17 do 19 let). Hkrati je ND Posavje z zavajanji in neresnicami prepričalo k odhodu starše približno 100 otrok, starih od 8 do 11 let, ki so bili člani NK Krško, da jih odpeljejo iz kluba. S tem je ND Posavje tem otrokom onemogočilo vadbo v NK Krško, na stadionskem kompleksu Matija Gubec.

NK Krško

(bš)

nk krško
krško

Pridružite se nam