Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
17.12.2021
07:55
Ale Kukavica, RK Krško
Foto: arhiv ePosavje
Krški rokometaši so v soboto, po zmagi v Železnikih, dosegli redko viden mejnik tudi v 1. B slovenski rokometni ligi. Od začetka sezone do decembrskega premora so namreč zmagali na prav vseh tekmah.

OGLASNO SPOROČILO

Mladost in izkušnje = 11/11

KRŠKO Trener Krčanov Ale Kukavica je pred sezono v domači dvorani zbral stare znance domačih tribun. V zeleno sredino sta se iz Dobove vrnila Sintič in Glaser, rokometne copate sta po več letih premora znova obula izkušena vratar Žitnik in desno krilo Jazbec, na levem krilu se jim je pridružil še izkušeni Šibanc, 18-letni Švalj je odlično izkoristil priložnost na desnem zunanjem, svoje so dodali še Kozole, Škafar, Baznik in še kdo, da koga ne izpustimo po nepotrebnem... Na krškem parketu je nastala prava ekipa. Ekipa z veliko začetnico.

In tej pravljici prikimava tudi Kukavica. "Ne bom rekel, da smo bili na vseh tekmah suvereni, ampak s toliko težavami, kot smo jih imeli in jih še imamo (poškodbe), zmagati na vseh tekmah lahko rečem je samo vrhunsko. Vsem fantom bi še enkrat čestital za njihovo požrtvovalnost in borbenost na vseh 11 tekmah," pravi trener Krčanov.

Kako naprej?

Kukavica pravi, da bodo v tem letu Krčani še naredili nekaj treningov, v prazničnem času bo fantom namenil dobrih deset dni počitka (tudi za celjenje poškodb), znova pa se bodo zbrali 3. januarja. Do začetka drugega dela bodo odigrali štiri tekme, 21. januarja zaostalo tekmo 8. kroga lige z Gorišnico in nekaj dni pozneje pokalno tekmo s Slovenj Gradcem. "Konec januarja gremo še na mini priprave v Umag. Upamo in želimo si, da bi tudi drugi del sezone odigrali tako, kot smo prvega," dodaja trener.

(eP)

krško
rokomet
rokometni klub krško

Pridružite se nam

Novice iz Posavja