Skip to main content
Četrtek, 28. marec 2024
20.12.2019
07:21
Šahovske lige
Foto: ŠK Triglav Krško
Konec novembra in v začetku decembra 2019 je nadaljevalo bogato šahovsko dogajanje
na področju Slovenije v državnik članskih ligah.

Zaključni boji v državni ligi

KRŠKO Šahisti Šahovskega kluba Triglav Krško so nastopili v zaključnih bojih v državni ligi, kjer nastopajo najboljši šahisti v Sloveniji in v 2. državni ligi, kjer je prostor za kaljenje mladih upov v bojih s starejšimi prekaljenimi igralci.

V Državni ligi so šahisti in šahistke odigrali tri kola, v 2. članski ligi pa so tekmovanje zaključili v dveh srečanjih in odigrali vsa kola od 4. kola do 9. kola. V državni ligi je ekipa ŠK Triglav Krško odigrala vsa kola z najboljšo postavo, medtem, ko je bila ekipa v 2. članski ligi oslabljena, saj so nekatere mladinke sodelovale na Evropskem prvenstvu v pospešenem in hitropoteznem šahu.

1. članska liga

V državni članski ligi so Krčani v 4. kolu remizirali z ekipo SD Radenska Pomgrad Murska Sobota, v 5. in 6. kolu pa izgubili s Ptujem in Branikom. V Državni članski ligi sta letos zelo uspešno nastopila mladinec Matej Požun in Larisa Kuhar, ki sta se pogumno soočila z najboljšimi igralci v Slovenji. Po 6 kolih najboljša članska ekipa ŠK Triglav Krško zaseda 7. mesto z vsemi obeti, da bo tudi končna uvrstitev na tem nivoju in bo ekipa tudi naslednje leto sodelovala med najboljšimi.

Fotogalerija (Foto: Šahovski klub Triglav Krško):

2. članska liga

V 2. članski ligi je mlada ekipa ŠK Triglav Krško uspela premagati ekipo SD Ptuj 2, čeprav so bili nasprotniki v povprečju za vsaj 250 ELO ratinških boljši, ostale partije pa so žal izgubili, vendar so iz kola v kolu videli močan napredek v kvaliteti šahovske igre med Krčani, kar pomeni, da bodo drugo leto zelo nevarni nasprotniki vsaki ekipi iz 2. članske lige. Izjemno pa se je letos v 2. članski ligi odrezala mladinka Ana Urbanč, ki je osvojila 123 ELO ratinških točk in postala najboljša igralka na 2. igralni plošči, kar je izjemen uspeh.

(bš)

šahovski klub triglav krško
krško
fotogalerija

Pridružite se nam

Novice iz Posavja