Skip to main content
Petek, 29. marec 2024
08.09.2020
12:38
Pia Marie Ružič in Larisa Kuhar (druga in tretja z leve)
Foto: Šahovski klub Triglav Krško
V organizaciji Šahovskega društva Ptuj in pod okriljem ŠZS je v Domu krajanov Hajdina potekalo od 26. 8. do 30. avgusta 2020 tekmovanje v okviru Državne mladinske šahovske lige o 20 let.

Krške mladinke in mladinci otvorili sezono v državni mladinski šahovski ligi

HAJDINA Tekmovanja so se udeležili vsi klubi iz Slovenije, ki nastopajo v tej ligi, ki je najvišji mladinski nivo tekmovanja. Tekmovanja so se udeležili tudi predstavniki Šahovskega kluba Triglav Krško, tako pri fantih/odprto, kot tudi pri dekletih. Igralni čas je bil 90 minut za 40 potez + 30 minut za preostanek in ves čas dodatek 30 sekund na potezo. Fantje so odigrali sedem, dekleta pa štiri kola in dosegli so odlične rezultate.

Fotogalerija (Foto: Šahovski klub Triglav Krško):

Larisa in Pia končali na drugem mestu

Šahistki Larisa Kuhar in Pia Marie Ružič sta med dekleti osvojili drugo mesto z enakim številom točk kot zmagovalke, razlikovale so se po zadnjem razločevalnem kriteriju, ki velja za takšna tekmovanja. Ekipo pri fantih oz. odprto so sestavljali mladi kadeti Bruno Glas, Filip Radej in Pika Radej in so se po izjemno pogumni borbi uvrstili na sedmo mesto.

Podvig mlade Krčanke

Najbolje se je odrezala Pika Radej, ki je med drugimi premagala tudi igralca, ki je bil za skoraj 900 ELO točk boljši od nje, kar je enaka razlika kot med njim in med svetovnim prvakom Magnusom Carlsenom. Skoraj podoben podvig je uspel tudi Brunu Glasu na prvi plošči v prvem kolu, pa tudi partije, ki so jih mladi šahisti izgubili, so bile v večini primerov zelo izenačene. Na ta način je ta mlada ekipa dokazala, da je še kako pripravljena tudi v bodoče krojiti mladinski in kadetski šahovski vrh v Sloveniji.

Poletne priprave obrodile sadove

"Letos je k temu delu največ prispeval trener in FIDE mojster Samo Štajner, ki je izvedel skupaj s šahisti med poletnimi počitnicami intenziven sklop priprav, čestitke pa gredo tudi ostalim trenerjem Blažimirju Kovačeviću, Hilmiji Ahmatoviću, in Smiljani Jurečič. Obe ekipi sta tako ohranili možnost nastopanja v najvišji mladinski ligi tudi v naslednjem letu," dodajajo v Šahovskem klubu Triglav Krško.

(eP)

krško
šahovski klub triglav krško
fotogalerija

Pridružite se nam